Η γαλλική κυβέρνηση απαγόρευσε τη διαδήλωση που σχεδιάζει να πραγματοποιήσει αυτό το Σαββατοκύριακο το αντικυβερνητικό κίνημα «κίτρινα γιλέκα» στο κέντρο του Παρισιού.

Η αστυνομία ανέφερε σε μια ανακοίνωση πως η προγραμματισμένη για το Σάββατο διαδήλωση θα μπορούσε να οδηγήσει σε ταραχές στους δρόμους, καθώς οι διαδηλωτές σχεδιάζουν να διαδηλώσουν κοντά σε κτίρια δημοσίων φορέων καθώς και σε τουριστικές και εμπορικές περιοχές.

Αφότου ξεκίνησε το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» τον Νοέμβριο του 2018, οι διαδηλώσεις κατέληγαν συχνά σε βίαια επεισόδια και συγκρούσεις με την αστυνομία.

Αν και η κλίμακα των διαδηλώσεων έχει μειωθεί μετά τα χειρότερα επεισόδια που σημειώθηκαν τον Δεκέμβριο του 2018, οι διαδηλωτές συνέχισαν να συγκεντρώνονται τα Σάββατα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν εναντίον του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, οι πολιτικές του οποίου, όπως υποστηρίζουν, ευνοούν τα πιο πλούσια μέλη της κοινωνίας.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016