Διαξιφισμοί 

(Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)

από τον Κων. Φράγκο

Τα σκίτσα είναι του Στάθη

28Η Οκτωβρίου (I)

Το γεγονός του τριημέρου 26 – 28 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη δεν ήταν ούτε η παρέλαση, ούτε το ηρωικό  ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ του Παυλόπουλου, ούτε η παρουσία της Φώφης και του Λεβέντη στην εξέδρα. Ήταν η απονομή Χρυσού Μεταλλίου Α΄ Τάξεως από το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ινστιτούτο στον ΥΕΘΑ κ. Πάνο Καμμένο (λόγοι δεν αναφέρθηκαν). Συγκινήθηκα… Άξιος…

28Η Οκτωβρίου (II)

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στο κόσμο που

 • Έχει δύο εθνικές γιορτές
 • Δίνει σύνταξη και αυτοκίνητο στους βουλευτές
 • Διαθέτει ιδιαίτερο κανάλι στη Βουλή, ενώ υπάρχουν ακόμη τρία (3) Εθνικά.
 • Διαθέτει πληθώρα υπαλλήλων σε βουλευτές. τ. Πρωθυπουργούς, τ. Προέδρους βουλής.
 • Διαθέτει τάγματα αστυνομικών για “προστασία” πολιτικών, καλλιτεχνών, δημοσιογράφων, χηρών Πρωθυπουργών, ενώ οι πολίτες τρομοκρατούνται και σκοτώνονται στους δρόμους (αν ταξιδέψετε οδικώς από Αθήνα – Λαμία σπανιότατα θα συναντήσετε ένα αστυνομικό όχημα).
 • Χρηματοδοτεί Ιδρύματα Χρεωκοπημένων Πρωθυπουργών κ.α.
 • Ζήτω η 28η Οκτωβρίου!

F – 16: Πρωθυπουργικές αδολεσχίες

 • Στη Βουλή 27/10/17, για τα F – 16.
 • Αφού δεν ήξερε το θέμα γιατί δεν έβαλε τον Βίτσα να του κάνει μάθημα πριν μιλήσει;
 • Μας είπε ότι τα ΑΩ είναι αγωγοί μίζας και δεν θα πάρουμε.
 • Η μόνη που θα έχει συμμετοχή στον εκσυγχρονισμό θα είναι η ΕΑΒ. Θα έπρεπε να γνωρίζει ότι έχει προ πολλού συμφωνηθεί, και το γράφουν και ξένα έντυπα, ότι από την Ελλάδα σε ένα ποσοστό 30%, θα συμμετέχουν η ΕΑΒ, η ISI και εννέα (9) ακόμη Ελληνικές Εταιρείες.

Η ΕΑΒ δεν έχει τις δυνατότητες να τα πάρει όλα.

 • Εκτός αν εφαρμοσθεί η παλαιά χυδαία συνταγή της χρησιμοποίησής της ως κρατικού μεσάζοντα ή νταβατζή. Τα παίρνει η ΕΑΒ και τα δίνει σε υποκατασκευαστές κρατώντας το κατιτί της. Το τελευταίο εμπεριέχει κίνδυνο αδιαφάνειας.
 • Ο κ. Τσίπρας εμπιστεύεται μόνο την κρατικοδίαιτη, καταχρεωμένη και εν πολλαίς αμαρτίαις ΕΑΒ, ενώ ελαφρά τη καρδία, κατατάσσει έμμεσα, στην κατηγορία NON GRATA Ιδιωτικές Εξοπλιστικές Εταιρείες (όπως η THEON, ISI, INTRACOM, MILTECH, AKMON κ.α.) οι οποίες συντηρούν ένα τεράστιο εργατικό δυναμικό, πληρώνουν φόρους και κερδίζουν διαγωνισμούς στο εξωτερικό. Τις θεωρεί “αγωγούς μίζας” και τις δυσφημεί. Ωραιότατα.. Εύγε… Θα επανέλθω.
 • Ο εκσυγχρονισμός εκκρεμεί από το 2007, όταν τον αντιμετώπιζαν με αδιαφορία οι κ Μεϊμαράκης και Βενιζέλος και σήμερα βρίσκεται χρονικά. στο όριο της χρησιμότητος. Είμαστε ολίγο προ του ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ή TOO LATE, που λένε οι Νατοϊκοί. Το 2010 η διαφορά δυναμικού αεροπορικής ισχύος ήταν 8:10, σήμερα 6:10 και το 2020 θα είμαστε 5:10 και πάει λέγοντας.

 

Κοσμικά

 • Απόγευμα Τετάρτης 25 Οκτ. στη Βουλή. Συνήθης καβγάς show, περί όνου σκιάς, μεταξύ Πάνου και Αδώνιδος. Μια ινδική παροιμία μας πληροφορεί ότι όταν καβγαδίζουν οι ελέφαντες κινδυνεύουν διερχόμενα ποντίκια.
 • Διαγράφεται από την ΝΔ, άνευ λόγου και αιτίας, διότι δεν συμφώνησε με τα λεχθέντα υπό Αδώνιδος η κ. Κ. Παπακώστα.
 • Το ίδιο βράδυ οι μονομάχοι, εξαιρετικά φιλόμουσοι, απελάμβαναν πλάι -πλάι στο ΠΑΛΛΑΣ το ρεσιτάλ της, εξαιρετικής μετριότητας, φωνής, την κ. Κάρλα Μπρούνι, τ. Α’  Κυρίας της Γαλλίας. Ήταν εκεί όλη η οικονομική και πολιτική ελίτ της Αθήνας, όπως την περιγράφει ο κ. Σόιμπλε πιο κάτω. Σας θυμίζω ότι ο κ. Π. Καμμένος ομού μετά του κ. Ζώη και Χούμπαυλη ήταν παλαιότερα μέλη του κλαμπ φίλων του Νικολά Σαρκοζί.
 • Γιατί μαζεύτηκε εκεί όλος αυτός ο κόσμος; Το εξηγεί μακαρίτισσα η Elsa Maxwell, κοσμική του Χόλυγουντ: Το see and to be seen… Για να δούμε και να μας δουν…
 • Αν ανακαλέσετε λίγο τη μνήμη σας, θα θυμηθείτε ότι ο κ. Σαρκοζί είχε σκυλοβρίσει στις Κάννες (2010) τον τότε Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου αποκαλώντας τον con και connard. (ανοίξτε τα λεξικά σας)

 

Αποχαιρετισμός στον κ. Βολφ. Σόιμπλε

Τα Βαλκάνια δεν αξίζουν ούτε τα κόκκαλα ενός Πομερανού Γρεναδιέρου

Otto von Bismark

Δεν είμαι οικονομολόγος και επομένως δεν δύναμαι να αξιολογήσω την οικονομική πολιτική που άσκησε για τα θέματα της χώρας μας ο αποχωρών γερμανός πολιτικός. Γενικά, έχω την αίσθηση ότι ήταν εξαιρετικά αυστηρός μαζί μας και προστάτευε τα δικαιώματα των δανειστών ενώ παράλληλα ασπαζόταν το δόγμα του Μεγάλου Bismark αρνούμενος να αναγνωρίσει τα φρικώδη εγκλήματα της γενιάς των γονέων του στην Ελλάδα.

Εκείνο όμως που γνωρίζω καλά, και με στοιχεία, είναι ότι αντιμετώπισε από την πλευρά μας συνομιλητές ανεπαρκείς, ανίκανους, ψευδολόγους και, ενίοτε, με λερωμένη τη φωλιά τους, χωρίς κύρος. Τους “χόρευε” καλά. Πώς να αντιμετωπίσει τη “γάτα”, κ. Σόιμπλε, ένας δικός μας (ο κ. Παπακωνσταντίνου) όταν την ώρα που η χώρα καιγόταν “μαστόρευε” τη λίστα Λαγκάρντ, πηγαινοερχόταν στις ΗΠΑ με το GULF – STREAM (την ώρα που ο Σόιμπλε έπαιρνε, με το αναπηρικό καροτσάκι το αεροπλάνο της γραμμής) ή αγόραζε δύο τεθωρακισμένες MERCEDES, μία για τον εαυτό του και μία για τον Γιωργάκη, αξίας 800.000 ευρώ έκαστη; Ή τον κ. Ε. Βενιζέλο που σύμπασα η ΕΕ γνώριζε ότι είχε “λησμονήσει” επί ένα χρόνο τη λίστα Λαγκάρντ στο συρτάρι του; Αυτούς είχαμε, αυτούς στέλναμε… Τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές ανέλαβαν οι ίδιοι φυσικοί αυτουργοί του κακουργήματος κυβερνήσεις, από τα ίδια υπόδικα κόμματα… σχολιάζει η έγκυρη γραφίδα του κ. Χ. Γιανναρά (Κ. 09/04/2017)… Κάγχαζε ο Σόιμπλε και σύμπασα η Ευρώπη…

Σας θυμίζω ότι ο Β.Σ είχε διατυπώσει το 2013 την εξής καθαρή θέση:

“Οι ανεύθυνες πολιτικές και οικονομικές ελίτ της Ελλάδος θυσίασαν την οικονομία της χώρας, την ποιότητα ζωής των πολιτών και το μέλλον των νέων για τα δικά τους βραχυπρόθεσμα συμφέροντα”.

Τα ίδια επανέλαβε στην συνέντευξή του στον κ. Παπαχελά (SKY 24/10) προσθέτοντας ότι “εμείς τους υποδεικνύαμε τρόπους οικονομιών κι αυτοί πετσόκοβαν τις συντάξεις και διόριζαν”! Το δυστύχημα είναι ότι αυτές οι ελίτ παραμένουν ανέγγιχτές, ατιμώρητες και θρασύτατες. Διεκδικούν ξανά την εξουσία για να φάνε τα εναπομείναντα. Φίλος, συνομιλητής του Β.Σ., μου εκμυστηρεύθηκε ότι ο αποχωρών όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την στάση του ελληνικού λαού είπε: Θα σου απαντήσω με ένα σχόλιο του Γαϊου Π. Πετρουνίου: Mundus vult decipi, ergo decipiatur, δηλαδή αν ο κόσμος αυτός θέλει να εξαπατάται, αφήστε τον να το κάνει.

Επεα – πτερόεντα

Ο Ελληνισμός μαχόμενος για την αλήθεια την Δημοκρατία και την Ελευθερία είναι έτοιμος, ανά  πάσα στιγμή, να προασπίσει τα δικαιώματά του. Όχι μόνο την εδαφική μας κυριαρχία και ακεραιότητα αλλά το δικαίωμα ελευθερίας όλων των λαών του κόσμου (Π. Καμμένος, Ρίμινι)

Πώς και με τι κ. Υπουργέ;

Ταραχή στην Άμυνα!

Στις αρχές της εβδομάδας, τρεις κορυφαίοι πολιτικοί της αριστεράς, οι κ Φίλης, Ξυδάκης και Δρίτσας ετάχθησαν κατά του εκσυγχρονισμού των F – 16! Το γεγονός προκάλεσε σάλο και κάλυψε πρωτοσέλιδο μεγάλης εφημερίδας, της αντιπολίτευσης (σ.σ. Έτσι ασκείται η καλή δημοσιογραφία). Ο κ. Βίτσας προβληματίστηκε! Τι θα κάνω, είπε, αν σε αυτούς προστεθούν αύριο η Ζωή, ο Λαφαζάνης και η Ραχήλ; Έλα ντε…

Στρατός ξηράς

 • Μεγάλη άσκηση στα πλωτά μέσα πραγματοποίησε το Δ’ ΣΣ (Διοικητής Στρατηγός Γ. Καμπάς) με τις XII, XVI Μεραρχίες και την 50 Μ. Ταξιαρχία, με απόλυτη απιτυχία.
 • Κρατάτε παιδιά εκεί πάνω, έστω με τα λίγα.

 

Τόπε, τόπε, ο παπαγάλος

Από τους διαξιφισμούς ακούστηκε το πρώτο (προηγούμενη βδομάδα) ότι για τον εκσυγχρονισμό των F – 16 υπάρχουν κι άλλες εκδοχές και συγκεκριμένα της BOEING. Το επανέλαβε, εκπλήσσοντας, ο κ. Π. Καμμένος προχθές στη βουλή. Προβλέπω βατραχομυομαχία… Όπως διαβάζω στο AEROSPACE DAILY AND DEFENSE REPORT η BOEING επιμένει στη διεκδίκηση του εκσυγχρονισμού των F – 16 ανεξάρτητα από την αποτυχία της BAE να κερδίσει το αντίστοιχο πρόγραμμα της Κορέας. Η BOEING εξακολουθεί να ελπίζει για το προγράμματα Ελλάδας, Ιορδανίας και Μπαχρέιν. Μόλις προχθές (30.10/17) επίσημη πηγή του ΓΕΑ διατύπωσε την άποψη: Η L – M είναι ο πιο κοντινός διεκδικητής του εκσυγχρονισμού αλλά όχι ο μοναδικός (sic).

Και ολίγα για τα F – 35

Οι αρμόδιες στρατιωτικές υπηρεσίες προμηθειών των ΗΠΑ επισπεύδΟΥΝ τις διαδικασίες για υπογραφή σύμβασης με την LOCKHEED – MARTIN προς προμήθεια του 11ου πακέτου F – 35.

Ο νέος προϊστάμενος της Υπηρεσίας Ναύαρχος Mat Winter πιέζει και για μικρότερες τιμές. Αυτή τη στιγμή η τιμή ενός συμβατικού μοντέλου αγγίζει τα 94,6 εκ. $.

Μόνο για την USA χρειάζεται ένας χρόνος δύο ετών από την υπογραφή της σύμβασης και την παράδοση των α/φ (πηγή Defense News 18 – 09 – 17).

Μικροδιαξιφισμοί

 • Ο Α/ΓΕΣ κ. Στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής συμμετείχε στο 25 ο Συνέδριο Αρχηγών Επιτελείων Ευρώπης που έγινε το Wisbaden, Γερμανίας.
 • H μηνιαία συνάντηση Ελλην. Αμυντ. Βιομηχανιών και ΓΔΑΕΕ θα γίνει στις 2 Νοε. Τι να σου κάνουν οι συναντήσεις όταν ο Πρωθυπουργός άλλα λέει;
 • Ο Γεν. Δ/ντης ΓΔΑΕ Ναύαρχος κ. Κυριάκος Κυριακίδης συμμετείχε στον ετήσιο Συνέδριο διευθυντών εξοπλισμών του ΝΑΤΟ όπου εκφώνησε λακωνικό μεν, αλλά ουσιώδη, λόγο για την ανάγκη συνεργασίας αμυντικών βιομηχανικών των χωρών του ΝΑΤΟ. Είθε…
 • πΛήρως και τεκμηριωμένη συνέντευξη του Α/ΓΕΑ Πτέραρχου κ. Χρ. Χριστοδούλου περί F – 16, Mirrage, T – 6 κ.α. την Δευτέρα. Και περί εορτής ΠΑ, βεβαίως βεβαίως
 • Ο Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος κ. Ε. Αποστολάκης, καλεσμένος από τον ομόλογό του των ΗΠΑ και με ακόμη 76 αρχηγούς συζήτησαν στην Ουάσινγκτον θέματα διεθνούς τρομοκρατίας και ανεζήτησαν λύσεις. Τις βρήκαν;

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016