Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Real News» υπογραμμίζει την αναγκαιότητα άμεσης, -«τώρα» αναφέρει χαρακτηριστικά – αποφασιστικής θωράκισης του δημόσιου Εθνικού Συστήματος Υγείας και συντονισμού από ενιαίο κέντρο σχεδιασμού και διαχείρισης της κρίσης, για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Προσθέτει, παράλληλα, ότι «τίποτα, όμως, δεν μπορεί να υποκαταστήσει την προσωπική ευθύνη όλων μας».

Ως προς τις οικονομικές επιπτώσεις του κορονοϊού, αναφέρει ότι η χώρα χρειάζεται «σχέδιο έκτακτης ανάγκης με εμπροσθοβαρή μέτρα και επιπλέον πόρους» το οποίο, όμως δεν μπορεί να υλοποιηθεί με το υπάρχον δημοσιονομικό πλαίσιο, την αλλαγή του οποίου «είναι το πρώτο που πρέπει να απαιτήσει η ελληνική κυβέρνηση από τους Ευρωπαίους εταίρους μας».

Ταυτόχρονα καλεί την κυβέρνηση «να αποδεχθεί τη συγκρότηση της διακομματικής επιτροπής από τη Βουλή, με ταυτόχρονη παράταση και μετά την 30η Απριλίου 2020 της ισχνής προστασίας» της πρώτης κατοικίας.

Η Φ. Γεννηματά επαναλαμβάνει την αναγκαιότητα σύγκλησης του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για τα ελληνοτουρκικά και σημειώνει, μεταξύ άλλων «Ο Ερντογάν έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Η γλώσσα του κατευνασμού δεν έχει αποτέλεσμα. Στο θράσος του Ερντογάν μόνο η αποφασιστικότητα της χώρας μετράει». Σημειώνει, επίσης, ότι χρειάζεται ριζική αλλαγή και η Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και ο Κανονισμός του Δουβλίνου, διαφορετικά «η Ελλάδα θα παραμείνει όμηρος του Ερντογάν».

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής προτείνει «εφόσον οι αποφάσεις της ΕΕ δεν διασφαλίζουν τον έλεγχο των ροών και τη δίκαιη κατανομή των βαρών, η Ελλάδα να μπλοκάρει αποφάσεις, να ασκήσει βέτο σε σημαντικά ζητήματα της ΕΕ». Ως προς το ενδεχόμενο προσέγγισης με τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε «δεν αναζητούμε πολιτικό παρτενέρ, δεν μας αφορούν τα φλέρτ. Αποδεικνύουμε καθημερινά, τους τελευταίους οκτώ μήνες ότι εμείς είμαστε το προοδευτικό ανάχωμα στις συντηρητικές επιλογές της κυβέρνησης».

Η Φ. Γεννηματά, τονίζει ότι η εμπιστοσύνη και η στήριξη του Κινήματος Αλλαγής, στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου είναι δεδομένη, καταλήγοντας «είμαι βέβαιη ότι θα ανταποκριθεί με επάρκεια και επιτυχία στο συνταγματικό της ρόλο και θα επιβεβαιώσει ότι οι γυναίκες μπορούν να σταθούν και στο ύψιστο αξίωμα».

 

Google News

Ακολουθήστε το Militaire.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016