Ένα μήνα μετά από τη συντριβή του στον Ειρηνικό, το F-35 της ιαπωνικής αεροπορίας δεν έχει εντοπιστεί και η εξαφάνισή του παραμένει ένα μεγάλο μυστήριο. Εκτός από μερικά κομμάτια, μεταξύ των οποίων υπάρχει και κάποιος τελείως όμως κατεστραμμένος καταγραφέας πτήσης, οι Αμερικανοί και οι Ιάπωνες που “χτένισαν” τη περιοχή της πτώσης δεν βρήκαν τίποτα.
Το χειρότερο είναι ότι η έλλειψη ευρημάτων αφήνει αναπάντητα τα πολλά ερωτήματα για τη πτώση του F-35. Ερωτήματα που αν δεν απαντηθούν δεν μπορεί να δοθεί απάντηση στο κεντρικό ερώτημα που είναι γιατί έπεσε το F-35.

Αντιθέτως οι Αμερικανοί έδωσαν απάντηση για τη συντριβή του προοηγούμενου F-35B που είχε πέσει στις 28 Σεπτεμβρίου 2018 στη Νότια Καρολίνα.
Η συντριβή που ευτυχώς δεν κόστισε τη ζωή του χειριστή που είχε προλάβει να εκτοξευτεί αποδόθηκε σε ελαττωματικό εξάρτημα του αεροσκάφους. Εντοπίστηκε πρόβλημα σε σωλήνα τροφοδοσίας καυσίμου που οδήγησε σε απώλεια στήριξης. Ο κινητήρας του αεροσκάφους προέρχεται από την Pratt & Whitney.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016