Πτήσεις F-35 στο Αιγαίο και σε περιοχές που είναι βέβαιο ότι θα εκνευρίσουν την έτσι κι αλλιώς νευρική Τουρκία. Τα σενάρια της άσκησης ΗΝΙΟΧΟΣ η οποία ξεκινά τη Δευτέρα, προβλέπουν μεταξύ άλλων πτήσεις των ιταλικών F-35,στον Έβρο, τη Σαμοθράκη και τη Λήμνο. Για τη Λήμνο είναι γνωστή η τελείως παράλογη θέση της Τουρκίας περί “αποστρατικοποιημένης νήσου”. Μόνο που αυτόν τον παραλογισμό για πάρα πολλά χρόνια το ΝΑΤΟ αποδεχόταν κάνοντας το κέφι της Άγκυρας.

Δεν είναι όμως μόνο οι πτήσεις των ιταλικών F-35 στο Αιγαίο, αξιοσημείωτο γεγονός σ΄ ότι έχε να κάνει με τον ΗΝΙΟΧΟ.

Στα σενάρια προβλέπεται ελληνοαμερικανική αποστολή στο νοτιοανατολικό Αιγαίο ,που φθάνει μέχρι το Καστελόριζο, για το οποίο πολύς λόγος γίνεται τελευταία.

Όπως αναφέρει το ΓΕΑ σε ανακοίνωσή του, “αντικειμενικός σκοπός της Άσκησης είναι να παρέχει ρεαλιστική επιχειρησιακή εκπαίδευση σε συνθήκες που προσομοιάζουν ένα σύνθετο, πολλαπλών απειλών περιβάλλον μάχης, ώστε να μεγιστοποιήσουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η Άσκηση θα διεξαχθεί σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών δυνάμεων από τη χώρα μας αλλά και από άλλα συμμαχικά κράτη, καθώς και δυνάμεων του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού”.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016