Απάντηση του τουρκικού ΥΠΕΞ στην ανακοίνωση του ελληνικού με επανάληψη ευθείας αμφισβήτησης του Καστελόριζου! Η Άγκυρα απαντά στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, με ανοησίες περί “παραβιάσεων των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων που είναι συνδιοκτήτες της Κύπρου”. Με εισβολή, νεκρούς ,αγνοούμενους κι όλα όσα προκάλεσε ο τουρκικός στρατός με τον Αττίλα του 1974…

Αναφέρει ακόμη ότι “οι προσπάθειες νομιμοποίησης  των ισχυρισμών (Ελλάδας και Κύπρου), μέσω της ΕΕ και οι χάρτες που δημοσιεύονται ς δεν έχουν καμιά νόμιμη αξία.

Οι ισχυρισμοί θαλάσσιας δικαιοδοσίας που προβάλλει η Ελλάδα , παραβλέποντας την αρχή της δίκαιης οριοθέτησης, που αποτελεί τον κύριο κανόνα της οριοθέτησης των θαλάσσιων ορίων, είναι στην πραγματικότητα  παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Το πιο εντυπωσιακό δείγμα αυτού, όπως αναφέρθηκε στις προηγούμενες δηλώσεις μας, είναι το νησί Καστελόριζο / Μεγίστη.

Η Τουρκία θα συνεχίσει να διατηρεί ανοικτά τα κανάλια διπλωματίας και συνεργασίας, προστατεύοντας με αποφασιστικότητα τόσο τα δικά της δικαιώματα όσο και αυτά των Τουρκοκυπρίων.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016