Κατά την διάρκεια εργασιών εκσκαφής, ανευρέθη άγνωστο βλήμα σε αυλή οικίας ιδιώτη, στο Βαθύ Σάμου, το οποίο αναγνωρίσθηκε από πυροτεχνουργό της 79 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (79 ΑΔΤΕ «ΜΥΚΑΛΗ») ως γερμανική βόμβα αεροπορίας του B΄ Παγκοσμίου Πολέμου, τύπου «SD50 Fragmedation», συνολικού βάρους 55 κιλών, με πλήρωμα εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ 16,4 κιλών.

Χθες Τρίτη  πραγματοποιήθηκε αναγνώριση – εξουδετέρωση – περισυλλογή και εν συνεχεία καταστροφή της ανωτέρω βόμβας στο Πεδίο Βολής (ΠΒ) «ΣΤΕΦΑΝΑΣ» με ελεγχόμενη έκρηξη, από εξειδικευμένο προσωπικό Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανημάτων/Μηχανισμών-Πυρομαχικών (ΕΟD) του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ).

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης εκκενώθηκε, για λόγους ασφαλείας, η  κατοικημένη περιοχή όπου ανευρέθη η βόμβα, σε ακτίνα 150 μέτρων. Η επιχείρηση εκτελέστηκε με την συνδρομή όλων των εμπλεκόμενων φορέων (79 ΑΔΤΕ, ΤΕΝΞ, ΕΛ.ΑΣ, Π/Υ Σάμου/ ΕΚΑΒ, Περιφερειακή Ενότητα Σάμου και Δήμος Ανατολικής Σάμου) και τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016