Εξελίξεις σε ΕΛΒΟ και Ναυπηγεία Ελευσίνας δρομολογούνται το επόμενο διάστημα. Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου στην οποία συμμετέχει ο ΥΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Είχε προηγηθεί σύσκεψη στο ΥΠΕΘΑ στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι της Alpha Bank αλλά και ο νυν ιδιοκτήτης των Ναυπηγείων στο Νεώριο Σύρου, Πάνος Ξενοκώστας. Μετά από την σύσκεψη υπήρξε και κατ΄ ιδίαν συνάντηση Αποστολάκη-Ξενοκώστα, με τον δεύτερο να υποστηρίζει ότι ενδιαφέρεται για να αναλάβει και τα Ναυπηγεία Ελευσίνας με “κάποιες εγγυήσεις”. Προφανώς μιλάμε για “προίκα προγραμμάτων” από το ΠΝ, τα οποία υπάρχουν.

Για την ΕΛΒΟ έγινε επίσης σύσκεψη και αποφασίστηκε την ερχόμενη εβδομάδα να προκηρυχθεί διαγωνισμός “χωρίς καμία άλλη διευκόλυνση ή έκπτωση”. Αυτό έχει να κάνει με αιτήματα εταιρειών που θέλουν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό αλλά είχαν ζητήσει κάποιες αλλαγές, όπως για παράδειγμα μείωση των εγγυητικών. Σύμφωνα με πληροφορίες η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ δεν προτίθεται να κάνει δεκτά αυτά τα αιτήματα και ζήτησε να προχωρήσει ο διαγωνισμός άμεσα.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016