Ένα τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ,το Iha, μετέδωσε ότι μετανάστες έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία στην Αδριανούπολη. Λογικά η είδηση προκάλεσε το ενδιαφέρον και των ελληνικών ΜΜΕ, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία αντιμετώπισαν την είδηση ψύχραιμα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αλλά νωρίς το πρωί άρχισαν οι υπερβολές με κάποια ελληνικά ΜΜΕ  να μεταδίδουν ότι 6000 μετανάστες έχουν μεταφερθεί κοντά στον Έβρο, δημιουργώντας κλίμα για επανάληψη των γεγονότων του Μαρτίου.

Το ΓΕΕΘΑ έδειξε ότι έμαθε από τα κάποιες “αστοχίες” του πρόσφατου παρελθόντος και πολύ γρήγορα “μάζεψε” την κατάσταση που είχε αρχίσει να αποκτά δυναμική στα ελληνικά ΜΜΕ. Με το “αντίδοτο” που λέγεται ενημέρωση, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, μεταδίδοντας την πραγματική κατάσταση στον Έβρο. Με δυο λέξεις ενημέρωσε ότι στον Έβρο επικρατεί η “συνηθισμένη κατάσταση”.

Κάπως έτσι οι “6.000 μετανάστες” στον Έβρο “εξαφανίστηκαν”…

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016