Μια από τις πιο συζητημένες εμφανίσεις στον 64ο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision στο Τελ Αβίβ ήταν  αυτή του ισλανδικού συγκροτήματος Hatari.Όπως γράφει το news247.gr “τα μέλη της εναλλακτικής μπάντας έμελε να δώσουν πολιτικές προεκτάσεις στην παρουσία τους στη διοργάνωση καθώς την ώρα που η κάμερα ζούμαρε πάνω τους για να τους ανακοινωθεί η βαθμολογία του κοινού, οι Ισλανδοί σήκωσαν κασκόλ με τα χρώματα της Παλαιστίνης, στέλνοντας μήνυμα υπέρ της Ελευθερίας των παλαιστινιακών εδαφών μέσα από την πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Ο σκηνοθέτης έδιωξε γρήγορα την κάμερα από τους Ισλανδούς, ενώ δεν χρειάστηκαν παρά λίγα δευτερόλεπτα προτού  η ασφάλεια του σταδίου να μεταβεί στο booth της Ισλανδίας και να αφαιρέσει τα κασκόλ από τα μέλη του συγκροτήματος.

Σημειώνεται ότι παλαιστινιακές σημαίες πάντως, υπήρχαν και στις πλάτες των φορεμάτων των χορευτριών της Μαντόνα, χωρίς ωστόσο να υπάρξει on camera κάποια παρέμβαση.

Η στιγμή που οι Ισλανδοί ανοίγουν το κασκόλ:

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016