Ερώτηση για τη μη καταβολή νυχτερινής αποζημίωσης για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, κατέθεσαν τρεις βουλευτές του ΚΚΕ.

Το κείμενο της ερώτησης:

Για τα στελέχη  των Ενόπλων Δυνάμεων που αποδεδειγμένα εκτελούν υπηρεσία κατά τις νυχτερινές ώρες, η κυβέρνηση έχει ψηφίσει το Ν.4472/2017, που ανάμεσα στα άλλα προβλέπει και τη χορήγηση νυκτερινής αποζημίωσης.

Ήδη έχουν παρέλθει τουλάχιστον δεκαπέντε μήνες μετά τη δημοσίευση του σχετικού νόμου και η κυβέρνηση, δεν δημοσιεύει την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, όπως προβλέπει ο προαναφερόμενος νόμος, μ’ αποτέλεσμα αυτός να μην ενεργοποιείται.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας για το συγκεκριμένο θέμα, κατέθεσε στις 26/06/2018 σχετική ερώτηση με αριθμό 7082, προς τους αρμόδιους υπουργούς. Τότε η κυβέρνηση απάντησε γενικόλογα, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει χορηγήσει την νυχτερινή αποζημίωση.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, π ότε η κυβέρνηση θα χορηγήσει στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων την αποζημίωση για τη νυχτερινή υπηρεσία, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος;

Οι βουλευτές

Θανάσης Παφίλης

Λιάνα Κανέλλη

Σταύρος Τάσσος

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016