Βουλευτές του ΚΚΕ με ερώτηση τους φέρνουν στη Βουλή το θέμα που έθεσε η ΠΟΕΣ για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη της ΠΑ με τα φάρμακα που χρειάζονται για τους ίδιους και τις οικογένειες τους.

Η ερώτηση:

Θέμα: Σύμβαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας κατέθεσε ερώτηση στις 19 Μαρτίου 2020 σχετικά με τη διακοπή της σύμβασης της Πολεμικής Αεροπορίας με το Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, από την 1η Φεβρουαρίου 2020.
Η κυβέρνηση απάντησε ανάμεσα στα άλλα ότι: «Στην παρούσα φάση έχουν επιλυθεί ήδη τα περισσότερα θέματα που έχουν γνωσθεί από τον ΦΣΘ, ενώ αναμένεται άμεσα και η επίλυση του προβλήματος για τον τρόπο πληρωμής των λογαριασμών του, ώστε να αρθεί η εκ μέρους του αναστολή εκτέλεσης συνταγών. Σε κάθε περίπτωση θα ληφθεί μέριμνα για τη μη περαιτέρω επιβάρυνση του προσωπικού της ΠΑ».
Ωστόσο με έγγραφό της η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), αναφέρει: «ότι μέχρι σήμερα, πέντε (5) μήνες μετά την άμεση επίλυση του προβλήματος για τον τρόπο πληρωμής των λογαριασμών του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, το πρόβλημα, όπως μας ενημέρωσαν συνάδελφοί μας της Πολεμικής Αεροπορίας, δεν έχει αποκατασταθεί και η ταλαιπωρία τους συνεχίζεται».

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την οριστική επίλυση του προβλήματος, πέντε (5) μήνες μετά τη δέσμευση της κυβέρνησης για την επίλυση του;

Οι βουλευτές
Παπαναστάσης Νίκος
Δελής Γιάννης
Παφίλης Θανάσης

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016