Ερώτηση Κικίλια-Δημοσχάκη για τα ΕΑΣ

Απαντήσεις για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στη διοίκηση της «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΒΕΕ», ζητεί η ΝΔ με ερώτηση των βουλευτών της Βασίλη Κικίλια και Αναστάσιο Δημοσχάκη.
Οι βουλευτές αναφέρουν ότι οι ενέργειες της διορισμένης από τη σημερινή κυβέρνηση, διοίκησης, οδηγούν την εταιρεία σε μη αναστρέψιμη κατάσταση με συνέπεια το κλείσιμό της. Οι βουλευτές της ΝΔ απευθύνονται στους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Παναγιώτη Ρήγα και τους καλούν να ενημερώσουν τη Βουλή ποιοι είναι οι λόγοι που παραιτήθηκε η οικονομική ελέγκτρια του υπουργείου Οικονομικών και τριών μελών του ΔΣ, με καταγγελίες για μεθοδεύσεις και ατασθαλίες της διοίκησης. Η ΝΔ κάνει λόγο παράλληλα, για σκανδαλώδη συνεργασία της «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα» με ιδιωτική εταιρεία για την παραχώρηση κερδοφόρας δραστηριότητας όπως είναι η καταστροφή πυρομαχικών και ναρκών. Επικαλούνται επίσης καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες γίνεται κομματική διαχείριση στον τομέα των προσλήψεων και των απολύσεων αλλά και στο σκέλος των αποδοχών. Οι βουλευτές της ΝΔ αναφέρουν ειδικότερα ότι έχει παραβιαστεί ο κανονισμός λειτουργίας της ΕΑΣ ΑΒΕΕ, έχει παρακαμφθεί το Διοικητικό Συμβούλιο και έχει εμποδιστεί η διενέργεια οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου.
Οι συναρμόδιοι υπουργοί καλούνται να ενημερώσουν τη Βουλή πως θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα ασφυκτικής στενότητας και ταμειακής ρευστότητας της εταιρείας, πως θα αντιμετωπίσουν τον πενιχρό κύκλο εργασιών και τον κίνδυνο απώλειας συμβολαίων. Καλούνται επίσης να καταθέσουν πρακτικά συνεδριάσεων του ΔΣ, την έγγραφη παραίτηση της ελέγκτριας του υπουργείου Οικονομικών και μαζί το μνημόνιο συνεργασίας για την καταστροφή πυρομαχικών με ιδιωτική εταιρεία.

Print Friendly, PDF & Email
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016