Νέα εμμονική έξαρση από το Τούρκο Πρόεδρο  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  που δήλωσε πως το …μεγαλύτερο όπλο των …ιμπεριαλιστών είναι το …αλκοόλ και το όπιο, για να  καταλήξει τον συλλογισμό του ”δένοντάς” τον  με τους ….Κουρδους του ΡΚΚ!

Η αναφορά του  Ερντογάν  εγινε προχθές στην  Τελετή Απονομής Βραβείου της Πράσινου Ημισελήνου στην Κωνσταντινούπολη  και προφανώς, πέραν από τις ιδεοληψίες του,   η ρητορική του εντάσσεται στην προεκλογική του καμπάνια  σε μια προσπάθεια να ακουμπήσει τους άκρως συντηρητικούς μουσουλμανους της χώρας του

«Ο μεγαλύτερος θησαυρός ενός λαού, η μεγαλύτερη πηγή δύναμης του είναι να διαθέτει υγιείς πνευματικά, ψυχικά και σωματικά γενιές», ειπε.

Αφού υπογράμμισε πως το μέλλον των χωρών οι οποίες χάνουν τους νέους τους σε λαβυρίνθους αλκοόλ, ποτών, ναρκωτικών, τσιγάρου, τυχερών παιχνιδιών και τρομοκρατίας είναι σκοτεινό, ο Ερντογάν είπε: «το μεγαλύτερο όπλο των ιμπεριαλιστών ήταν πάντοτε το αλκοόλ και το όπιο» και πρόσθεσε:«Το εμπόριο ναρκωτικών είναι ο μεγαλύτερος πόρος εισοδήματος των τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως το PKK, τις οποίες βάζουν να επιτεθούν στις ισχυρές χώρες όπως εμείς».

Τονίζοντας πως η εξάρτηση από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά είναι το μεγαλύτερο όπλο των ιμπεριαλιστών ανάφερε πως στις αφρικανικές χώρες, συνηθίζουν τις τοπικές φυλές στο αλκοόλ και μάλιστα πληρώνουν με ποτό τους μισθούς των ανθρακωρύχων που εργάζονται στα ορυχεία και αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον.

Ανέφερε ακόμα , με μια δόση ιστορικής αλήθειας, πως κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου, το εμπόριο ναρκωτικών ήταν ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία της μάχης ανάμεσα στο Ανατολικό και το Δυτικό Μπλοκ σημειώνοντας πως με τα έσοδα που διασφαλίστηκαν από το βρώμικο εμπόριο που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των μεγάλων δυνάμεων, πραγματοποιήθηκαν πραξικοπήματα, πυροδοτήθηκαν οι εσωτερικές αναταραχές, εξαλείφθηκαν τα δημοκρατικά καθεστώτα.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016