“Όποιος ελέγχει τις θάλασσες, ελέγχει τον κόσμο”…Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, μιλά στο προσωπικό του τουρκικού ναυτικού έχοντας πίσω του αυτό το “σύνθημα”. Λίγο αργότερα κάλεσε τον Ερντογάν με βιντεοκλήση μέσω της οποίας ο Τούρκος πρόεδρος ευχαρίστησε το προσωπικό για τις υπηρεσίες του “στις θάλασσες μας και στη Μεσόγειο”. Ποιες θάλασσες εννοεί ο Ερντογάν μπορούμε να υποθέσουμε.

Λέμε πολλές φορές ότι η Τουρκία έχει αποθρασυνθεί. Ίσως θα πρέπει να προβληματιστούμε για τις ευθύνες που έχουμε εμείς γι΄ αυτό το γεγονός. Η Άγκυρα έχει φθάσει στο σημείο να μας κατηγορεί ότι…την προκαλούμε. Το είπε κι αυτό ο Ακάρ.

Η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή από το να “κάνει σημαία” το θέμα της τουρκικής επιθετικότητας παντού! Με τη προσθήκη του μηνύματος ότι την περιοχή την κρατά σταθερή όχι η Τουρκία αλλά η “μικρή” σε έκταση Ελλάδα.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016