Τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη Rafale έρχονται στην Ελλάδα τον ερχόμενο μήνα, ανακοίνωσε ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος στη συζήτηση-ενημέρωση των βουλευτών που έγινε το μεσημέρι στο ΥΠΕΘΑ.

Πιθανόν την ίδια περίοδο να έχουν αρχίσει και την εκπαίδευση τους οι Έλληνες χειριστές που έχουν επιλεγεί από το ΓΕΑ  να πετάξουν τα πρώτα Rafale  που θα ενταχθούν στην Πολεμική Αεροπορία.

Η επιλογή του Rafale αν και προέκυψε “από σπόντα” είναι εξαιρετική και δίνει άλλες δυνατότητες στην Πολεμική Αεροπορία. Αν θα προχωρήσει η Ελλάδα στην παραγγελία άλλης μια μοίρας Rafale όπως προτείνουν κάποιοι, είναι ένα θέμα που πρέπει να εξεταστεί σοβαρά. Κυρίως για τα όπλα που μπορούν να φέρουν τα γαλλικά αεροσκάφη.

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016