Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα την ερχόμενη Πέμπτη 10 Οκτωβρίου και θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα που ανακοίνωσε η βορειοατλαντική συμμαχία, την Πέμπτη στις 19:00 θα παραχωρήσει κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα πρωθυπουργό.
Ο Γενικός Γραμματέας αύριο Τετάρτη θα ταξιδέψει στην Ρώμη και θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, ενώ μετά την επίσκεψή του στην Αθήνα, θα μεταβεί την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη όπου θα έχει συναντήσεις με ανώτερους Τούρκους αξιωματούχους.

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ έχει μείνει στη μνήμη όλων μας από τη συνέντευξή του στο CNN, με αφορμή την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού από τουρκικά F-16. Είχε ερωτηθεί πιεστικά για τις παραβιάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο αλλά δεν είχε ακούσει τίποτα για τον “φόνο”… Δεν αναμένεται τίποτα το ιδιαίτερο από την επίσκεψή του στην Αθήνα, η οποία πάντα συνδυάζεται με επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη ή στην Άγκυρα. Ίσως θα είναι μια καλή ευκαιρία για όσους συναντηθούν μαζί του,να τον ρωτήσουν τι ακριβώς κάνει η “νατοϊκή αρμάδα” στο Αιγαίο, που υποτίθεται ότι βρίσκεται στην περιοχή για να βοηθήσει στην αναχαίτιση των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών. Μόνο αυτό δεν κάνει απ΄ όσα έχουμε διαπιστώσει.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016