Η επιστημονική υπηρεσία της γερμανικής σε γνωμοδότηση της υποστηρίζει ότι “η στάση των ελληνικών αρχών στον Έβρο δύσκολα μπορεί να θεωρηθεί συμβατή με το διεθνές δίκαιο”! Οι Γερμανοί που κατά καιρούς μας έχουν…επιπλήξει μιλώντας για “καλύτερη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ”, πως ακριβώς φαντάζονται ότι ένα κράτος περιφρουρεί τα σύνορα του; Η “επιστημονική υπηρεσία της γερμανικής Βουλής δεν το εξηγεί”.

Το θέμα φέρνει στη δημοσιοότητα η Deutsce Welle.

Τι δεν θεωρεί “συμβατό με το διεθνές δίκαιο”;

Τη χρήση εκτοξευτήρων νερού, δακρυγόνων και του “ανεμιστήρα” που έστελνε το νέφος των τουρκικών χημικών προς το έδαφος της γειτονικής χώρας! Τα τουρκικά δακρυγόνα και χημικά ήταν “συμβατά με το διεθνές δίκαιο”; Η επιτροπή μας αφήνει με την απορία.

Επιπλέον κατηγορούν την Ελλάδα, γιατί αποφάσισε να κλείσει τα σύνορα της σ΄ όλους όσους συγκεντρώθηκαν στον Έβρο. Υποστηρίζουν δηλαδή ότι μέσα στο χάος που η Τουρκία προκάλεσε θα μπορούσε η Ελλάδα να εξετάσει ποιοι είχαν δικαίωμα στο άσυλο…

Η ίδια έκθεση χαρακτηρίζει αναίτιες τις ανησυχίες των ελληνικών αρχών για τη πιθανότητα να υπήρχαν ανάμεσα στους συγκεντρωμένους στον Έβρο, εγκληματίες πολέμου ή τρομοκράτες.

Να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη επιτροπή έχει κατά καιρούς πάρει θέση υπέρ των ελληνικών διεκδικήσεων για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016