Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλού ,επιτέθηκε στην χώρα μας για το θέμα της Αγίας Σοφίας λέγοντας πως «η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν έχει τζαμί στην πρωτεύουσά της».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε ότι πρόκειται για κυριαρχικό δικαίωμα της Τουρκίας και αμυνόμενος στις κατηγορίες είπε: «Απορρίπτουμε σφόδρα κάθε σχόλιο κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων.Το τζαμί της Κόρντοβα έγινε εκκλησία. Ήταν στη λίστα κι αυτό αλλά χρησιμοποιείται ως εκκλησία» .

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν έχει τζαμί στην πρωτεύουσα της αλλά ούτε στη Θεσσαλόνίκη, στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη. «Η Ελλάδα είναι που αντιδρά πιο πολύ, αλλά πώς ζουν στη Δυτική Θράκη βλέπουμε. Στην Ελλάδα είδαμε πώς χρησιμοποιούνται τα τζαμιά.Ο Βαρθολομαίος αν συμμετείχε σε κηδεία και τον τιμωρούσαμε, τι θα γινόταν; Αλλά η Ελλάδα το κάνει.Έκλεισε τα τζαμιά στον κορονοϊο» είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016