Ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας μιλώντας στη Βουλή αποκάλυψε ότι ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την οποία του εκφράζει την απόλυτη προσήλωση των ΗΠΑ στην ασφάλεια της Ελλάδας.

Ο λόγος σου με χόρτασε που λέμε στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια έχουμε χορτάσει από δηλώσεις στήριξης και χτυπήματα στην πλάτη. Τα ´χουμε πληρώσει και με πολλά λεφτά. Κι όπως φαίνεται θα πληρώσουμε ακόμη περισσότερα.

Εργα δεν βλέπουμε. Ότι έχει ζητήσει η Ελλάδα σε ουσιαστική στρατιωτική βοήθεια δεν το χει πάρει. Αντιθέτως είδαμε τον κ. Πομπέο να σπεύδει να χαιρετήσει με θέρμη τον ταραξία της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής , τον Ταγίπ Ερντογάν.

Οι επιστολές και οι δηλώσεις είναι καθρεφτάκια στους ιθαγενείς . Ελπίζουμε ότι δεν θα παίξουμε αυτό το ρόλο.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016