Αξιότιμε κύριε ΥΠΕΘΑ
Αξιότιμε κύριε Αναπληρωτή ΥΕΘΑ
Αξιότιμη κυρία ΥΦΕΘΑ
Με τoν ερχομό του νέου έτους με την ανοιχτή αυτή επιστολή θα ήθελα να σας υπενθυμίσω μια αδικία για τα στελέχη των Ειδικών Καταστάσεων εξ ΑΣΣΥ όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων που πρέπει να αποκατασταθεί.
Οι συγκεκριμένοι Αξιωματικοί απόφοιτοι ΑΣΣΥ που μεταπίπτουν στις κατηγορίες ΕΥ και ΥΓ με την εφαρμογή του Ν.3883/10, η σταδιοδρομικη τους εξέλιξη σταματά, των μεν πρώτων στο βαθμό του Υπολοχαγού των μεν δεύτερων στο βαθμό του Λοχαγού.
Εδώ να σημειωθεί ότι οι αξιωματικοί του νόμου 2439/96 συμπληρώνουν καταληκτικό βαθμό, ενώ οι αξιωματικοί προερχόμενοι από τον Ν. 705/1977 Εθελοντών-Εθελοντρίων δεν περιλαμβάνονται καθόλου στον εν λογω νόμο.
Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν υπάρχει σαφής και κατάφωρη αδικία στους συγκεκριμένους αξιωματικούς προερχόμενους από ΑΣΣΥ. Ο νομός λειτουργεί τιμωρητικα προς αυτούς, αισθάνονται μειονεκτικά απέναντι στους υπόλοιπους συναδέρφους τους και δεν βοηθά στην εξύψωση του ηθικού τους. Αντιθέτως το καταρρακώνει.
Γνωρίζοντας το ενδιαφέρον του Υπουργείου για την αποκατάσταση ανισοτήτων, για το ενδιαφέρον σας προς τα στελέχη, ζητώ για ακόμη μια φορά να επιδείξετε το έμπρακτο ενδιαφέρον σας, για να αρθεί η διαφορετική και άνιση μεταχείριση που δημιούργησε προφανώς άθελα του ο νομοθέτης στα στελέχη ειδικών κατηγοριών εξ ΑΣΣΥ. Μια τέτοια πρωτοβουλία θα βοηθήσει και θα αποτελέσει κίνητρο αποδοτικότητας για την ευαίσθητη αυτή κατηγορία αξιωματικών .
Καλή χρονιά με υγεία !!!!
Με εκτίμηση
Κοντούρης Δημήτριος
Λγος (ΦΠΖ-ΕΥ)

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016