Επιστολή στρατιωτών που υπηρετούν στην ΕΛΔΥΚ, έδωσε στη δημοσιότητα στο ΠΑΜΕ. Σ΄ αυτή αναφέρεται:

Σήμερα, 7 Απρίλη, σε όλη την Ελλάδα στέλνεται μήνυμα μάχης από τους μεγάλους μαχητές αυτών των ημερών, τους νοσοκομειακούς γιατρούς. Αυτούς τους «οπλαρχηγούς» -για να δανειστούμε και την ατάκα του κύριου πρωθυπουργού- του πολέμου ενάντια στη νέα πανδημία που οι κυβερνήσεις τόσα χρόνια τους αφήνουν άοπλους. Χωρίς μάσκες, ρόμπες, μισθούς, χωρίς ενισχύσεις (βλέπε προσλήψεις) στο πεδίο της μάχης, χωρίς ΜΕΘ, χωρίς χωρις χωρίς… Με μοναδικό όπλο την πίστη τους ότι η υγεία τού λαού δεν μπορεί να εξαρτάται από το πόσο χρήμα θα κερδίσει μια πολυεθνική που «προσφέρει» το τεστ διάγνωσης, τη μάσκα, το κρεβάτι της ΜΕΘ. Με αυτό το όπλο δίνουν τον ηρωικό τους αγώνα εβδομάδες τώρα και αυτόν τον αγώνα οφείλει κάθε νέος, κάθε μαθητής, φοιτητής, εργαζόμενος, στρατευμένος, άνεργος να στηρίξει με την αλληλεγγύη του, με τη φωνή του ακόμα και πίσω από μια -ελπίζουμε όχι ληγμένη…- μάσκα.
Έτσι και εμείς, στρατιώτες που υπηρετούμε τη θητεία μας στην Κύπρο, στεκόμαστε στο πλάι τους, ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμά τους και φωνάζουμε μαζί τους για:
-άμεσες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία
-παροχή του απαραίτητου υλικού ατομικής προστασίας στους γιατρούς των νοσοκομείων
-επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας ώστε να δοθεί ανάσα στα νοσοκομεία, πρόσβαση στο τεστ διάγνωσης σε πολύ μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού και πριν εκδηλώσει βαριά συμπτώματα, ώστε να ανοίξουν περισσότερες ΜΕΘ, περισσότεροι γιατροί να μπορούν να μπουν στη μάχη.
-αντίστοιχα μέτρα προστασίας για το χώρο των ενόπλων δυνάμεων με μέτρα προστασίας στα στρατόπεδα, αύξηση του ιατρικού προσωπικού στα στρατιωτικά νοσοκομεία.
Φαντάροι από στρατόπεδα της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ)

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016