Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ, κατόπιν προσκλήσεως του ομολόγου του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων Αντιστράτηγου Αβίβ Κοχαβί (Aviv Kochavi).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο Αρχηγοί συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με έμφαση στη διαμόρφωση κοινής αντίληψης ως προς την προαγωγή της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, υπό το πρίσμα των πρόσφατων εξελίξεων.

Επίσης, επιβεβαιώθηκαν και από τις δύο πλευρές τα οφέλη από τη συνεργασία τους σε στρατιωτικό επίπεδο, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιούνται κοινές δράσεις και ασκήσεις με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων και των τριών κλάδων των ΕΔ, και συζητήθηκε η περαιτέρω εμβάθυνση της.

Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε αποτίμηση των στρατιωτικών συνεργειών μεταξύ των δύο χωρών. Συζητήθηκε η περαιτέρω εμβάθυνση της Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας και Ισραήλ και η αποκατάσταση κοινής αντίληψης – προαγωγή ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή. Επιβεβαιώθηκε η ισχυρή εταιρική σχέση μεταξύ των 2 χωρών στο ασταθές περιβάλλον της Ανατολικής Μεσογείου.

Αποφασίστηκε η συμμετοχή Έλληνα Αξιωματικού στη ΣΕΘΑ του Ισραήλ, για πρώτη φορά και κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του.

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016