Χθες στο Αιγαίο έγιναν μόνο δύο παραβιάσεις. Το θέμα όμως είναι ότι και οι δύο κατέληξαν σε εμπλοκές! Αυτό είναι μια ένδειξη της επιθετικότητας που επιδεικνύουν οι Τούρκοι χειριστές το τελευταίο διάστημα.
Υπάρχουν πάρα πολλές αναφορές από Έλληνες χειριστές για πάρα πολύ επικίνδυνες “διασταυρώσεις” στο Αιγαίο, το τελευταίο διάστημα. Πάρα πολλές επικίνδυνες καταστάσεις. Επειδή κανένας δεν θέλει να σκοτωθεί, οι επικίνδυνες αυτές καταστάσεις αποδίδονται σε απειρία των Τούρκων χειριστών. Οι διώξεις στην τουρκική αεροπορία ήταν μαζικές και περιελάμβαναν πολλούς έμπειρους πιλότους.
Όπως και να ΄χει αυτό που προκύπτει από τις αναφορές των Ελλήνων ιπταμένων είναι ότι ο κίνδυνος ενός ατυχήματος έχει αυξηθεί δραματικά το τελευταίο διάστημα. Κάποιοι συγκρίνουν τη περίοδο που διανύουμε μ΄ εκείνη που είχε προηγηθεί της σύγκρουσης στον αέρα στην Κάρπαθο, που στοίχισε τη ζωή του Κώστα Ηλιακή.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016