Η ΑΝΕΑΕΔ , που ήταν ίσως η πιο μαχητική ένωση αποστράτων τη δύσκολη περίοδο των περικοπών στις αρχές της κρίσης, καλεί τους απόστρατους σε νέες κινητοποιήσεις, μετά από την επιστροφή των αναδρομικών τους.

Με ανακοίνωσή της καλεί σε επανεκκίνηση αγωνιστικών κινητοποίησεων.

Η ανακοίνωση:

 

Συνάδελφοι,
Η καταβολή των λεγόμενων αναδρομικών δείχνει με τον ποιο ξεκάθαρο τρόπο την διαχρονική – πολυκομματική προσπάθεια εξαπάτησης μας και βέβαια την ανάγκη της επαναδραστηριοποίηση όλων μας.
Η πολυδιαφημιζόμενη και πολυαναμενόμενη καταβολή των «αναδρομικών» έγινε καταβολή αντίδωρου, ελεημοσύνης και πείνας. Απέδειξε, ότι η αγωνιστική αδράνεια που δείξαμε, οι περισσότεροι από εμάς, και ο εφησυχασμός των τελευταίων ετών, ήταν καθοριστικός παράγοντας στη διαμόρφωση των καταβαλλόμενων αναδρομικών.
Πιστεύουμε, ότι θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τους κυβερνώντες για το …δώρο που μας έκαναν με την καταβολή αυτών των “αναδρομικών”! Δηλαδή να μας αφυπνίσουν, δείχνοντας ότι μόνο η αγωνιστική – διεκδικητική δράση μπορεί να έχει αποτελέσματα.
Καλούμε δε την κυβέρνηση, να ανακοινώσει άμεσα το ΓΛΚ/ΕΦΚΑ  τον τρόπο υπολογισμού των αναδρομικών. Ώστε να αποδειχθεί έτσι, κυρίως, ότι ΔΕΝ επανήλθαν οι συντάξεις μας στα επίπεδα που προέβλεπε η αμετάκλητη απόφαση του ΣτΕ.
Συνάδελφοι,
Το σάλπισμα «νομή» για να μας κρατάνε σε καταστολή, σίγασε.
Δεν πρέπει να κυριαρχήσουν τα συναισθήματα αγανάκτησης, θυμού, πικρίας, οργής, απόγνωσης, απογοήτευσης που πλημυρίζουν τους περισσότερους. Πρέπει να μετατραπούν σε απόφαση αντίδρασης, διεκδίκησης και αγώνα.
Ήρθε ή ώρα ο καθένας να πιάσει το νήμα από εκεί που το άφησε.
Όλοι μαζί ενωμένοι, χωρίς ανούσιες και άκαιρες ομφαλοσκοπήσεις, αφήνοντας στην άκρη προσωπικές πικρίες και διαφορές, να δραστηριοποιηθούμε ξανά, να προχωρήσουμε, να διεκδικήσουμε, να αγωνιστούμε.
Η Ένωσή μας από σήμερα αναλαμβάνει την πρωτοβουλία: να καλέσει όλους τους φορείς σε συνεργασία, για την αντιμετώπιση του συνόλου των προβλημάτων που μας ταλανίζουν.
Η ΑΝΕΑΕΔ πιστή σε αρχές και αξίες καλεί όλους τους συναδέλφους, να είναι παρόντες στην επανεκκίνηση του αγωνιστικού σήμερα για την αποκατάσταση των αδικιών του παρελθόντος και τη διεκδίκηση ενός καλύτερου μέλλοντος.
Το 2019 δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι ίδιο με προηγούμενα χρόνια του εφησυχασμού, και θα αγωνιστούμε γι’ αυτό.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016