Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΟΥΡΟΥΖΙΔΗ

Ανώτατος Αξιωματικός ε.α

Πέρυσι 12 Φεβρουαρίου 2017, εκκενώθηκε το Κορδελιό.  Μια ενέργεια ασέβειας προς την κοινωνία που θύμισε άλλες εποχές.

Εάν η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, είχε πραγματικά την βούληση για την αντιμετώπιση σκανδάλων, θα ασχολούνταν σοβαρά και με τις συγκεκριμένες καταγγελίες.

Δυστυχώς οι καταγγελίες ακόμα και ”χωρίς κουκούλα” για πιθανά σκάνδαλα, σταθμίζονται ως προς το βαθμό της διεισδυτικότητας τους και του ψηφοθηρικού τους αποτελέσματος.

Πολλοί συνέβαλαν σε ότι προηγήθηκε του Κορδελιού, από σημερινούς Υπουργούς μέχρι και Μακεδονομάχους Στρατηγούς.

Η κυβέρνηση δια του κ. Καμένου, δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον για την διερεύνηση των καταγγελιών μας, ίσως γιατί το Κορδελιό δεν πουλάει όσο η Νovartis.

Το γεγονός της επιλεκτικής διερεύνησης παρατυπιών ή παρανομιών, εκθέτει την κυβέρνηση ως προς την αγνότητα των προθέσεων της, ενισχύοντας την άποψη όσων υποστηρίζουν ότι η Novartis έχει και χαρακτηριστικά παραισθησιογόνου του Σκοπιανού ζητήματος.

Θα είχε πάντως ενδιαφέρον, να αποκαλυφθεί όλο το παρασκήνιο του Κορδελιού – από την περίοδο που η υπόθεση άρχισε να εξυφαίνεται, ως προς την αδιαφορία για την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, με μοναδικά κίνητρα τα τοπικιστικά συμφέροντα και την διατήρηση της καρέκλας 10-20 ανθρώπων. Αυτοί είναι οι προδότες της χώρας και όχι όσοι έχουν την μια ή την άλλη άποψη για το Μακεδονικό.

Προτείνω η 12η Φεβρουαρίου, να καθιερωθεί ως ημέρα περισυλλογής για την έλλειψη συνεργασίας, και των συντεχνιών που κυριαρχούν στην πολιτική ζωή της χώρας. Το άρθρο δημοσιεύθηκε σε δεκάδες sites και διαβάστηκε από εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016