Εν ενεργεία στρατιωτικοί ζητούν εξηγήσεις για τα “ψίχουλα” που ίσως να δοθούν σε απόστρατους;

Την αγανάκτησή του για τις εξηγήσεις που ζητούν από τον ΥΕΘΑ “θεσμικοί συνδικαλιστές” για την πρόθεση των διοικήσεων των Μετοχικών Ταμείων να δώσουν έκτακτο επίδομα  στους μερισματούχους – αποστράτους, εκφράζει με κείμενο του στο Militaire.gr ένας απ΄αυτούς. Για να μην μπερδεύεται ο κόσμος το κείμενο δεν αφορά στην ΠΟΕΣ:

“Ένα “συνδικαλιστικό Δευτεροβάθμιο Σωματείο”, στηλιτεύει τα Μετοχικά Ταμεία, γιατί εκφράζουν την πρόθεση να παράσχουν, επί της ουσίας ψίχουλα, σε μερισματούχους – συνταξιούχους, που στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης για την οποία ουδεμία ευθύνη έφεραν, είδαν τις συντάξεις τους να μειώνονται ακόμη και σε ποσοστό 60%. Τολμάει ανενδοίαστα, να εκτοξεύσει μομφή σε Μετοχικά Ταμεία, για μια οικονομική παροχή έστω και ελάχιστη, προς ανθρώπους που όπως και οι υπόλοιποι συνταξιούχοι, εξ αιτίας αυτής της κρίσης, έχουν φτάσει στα όρια ακόμη και της βιολογικής τους αντοχής.

Μετά και απ’ την πράξη τους αυτή, δεν υπάρχει πλέον δικαιολογία. Και το τελευταίο «φύλο συκής» έπεσε. Οι απόστρατοι, αλλά κυρίως οι εν ενεργεία συνάδελφοι, των οποίων αυτή η «Ομοσπονδία», τα συμφέροντα ΑΠΑΙΤΕΙ και μόνον αυτή, να εκπροσωπήσει, ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το ρόλο που διαδραματίζει. Ας αντιληφθούν με ποιού τη μεριά είναι και ποιών τα συμφέροντα υποστηρίζει. Είναι φανερό ότι κάθε της ενέργειά, συντείνει στην απαξία της μόνης ελπίδας για αξιοπρεπή και αποτελεσματική συλλογική διεκδίκηση των εν ενεργεία συναδέλφων. Μια ελπίδα που είναι μονόδρομος και δεν είναι άλλη, απ την αδέσμευτη συνδικαλιστική τους εκπροσώπηση.

Εξ άλλου, το παρελθόν αυτής της «ομοσπονδίας» είναι γνωστό. Προνομιακοί αγωνιστικοί της χώροι υπήρξαν και παραμένουν οι δικαστικές αίθουσες κι όχι η δημόσια και υγιής αντιπαράθεση, αυτή που αναδεικνύει και λύνει προβλήματα.
Οι σε αποστρατεία, αλλά κυρίως οι σε ενέργεια συνάδελφοι, ας αντιληφθούν το ρόλο της και ας της γυρίσουν επιτέλους την πλάτη.

Υπάρχουν άλλες επιλογές. Είναι η επιλογή αυτών που πραγματικά αγωνίστηκαν, τιμωρήθηκαν, λοιδορήθηκαν και δικαστικά διώχθηκαν για να εγκαθιδρυθεί ο συνδικαλισμός στις ΕΔ. Είναι αυτοί που υπέμειναν και επέμειναν. Όλοι αυτοί είναι εδώ. Ας δημιουργηθούν νέες ομοσπονδίες, όπου μέσα απ’ την υγιή αντιπαράθεση θα αναδειχθούν και θα λυθούν προβλήματα για το καλό των στελεχών κάθε βαθμού και κάθε κλάδου των ΕΔ.

Ένας απόστρατος

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016