Υπάρχει και τρίτη προσφορά για την ΕΛΒΟ και απ΄ ότι φαίνεται αυτή δεν συνδέεται με “προίκες” που ζητούν οι Γερμανοί της KMW και οι Νοτιοαφρικανοί της Paramaount.

Πρόκειται για την κοινοπραξία EXCALIBUR (μέλος του Ομίλου GGS Czechoslovak Groupοπου ανήκουν και οι εταιρείες TATRA TRUCKS,TATRA DEFENCE, MSM GROUP,ZTS ..κ.α )/MIMA GLOBAL.

Όπως λένα οι πληροφορίες η κοινοπραξία δεν ζήτησε κρατικές δουλειές και δεσμεύθηκε να φέρει στην ΕΛΒΟ δουλειές από πελάτες της στο εξωτερικό. Ήδη έχει ανατεθεί στην κοινοπραξία από το Υπουργείο Άμυνας της Αιγύπτου σύμβαση για το έργο της ανακατασκευής σημαντικής ποσότητας BMP-1 με κατασκευαστή την ΕΛΒΟ.  Όμως από τον Σεπτέμβριο του 2018 περιμένουν στην ΕΛΒΟ την έκδοση της Αδείας Εξαγωγής η οποία έχει ‘’κολλήσει’’ στο γραφείο του αρμόδιου υπουργού χωρίς λόγο. Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι αυτή η καθυστέρηση οφείλεται στην διαδικασία πώλησης της ΕΛΒΟ, καθόσον το έργο αυτό προσδίδει προστιθέμενη αξία στην τιμή πώλησης της ΕΛΒΟ.
Αν υπήρχε ανταπόκριση της ΕΛΒΟ στην προσπάθεια της κοινοπραξίας για παραγγελία 350 HMMWV από το ΙΡΑΚ το έργο θα είχε ήδη συμβολαιοποιηθει με αποτέλεσμα η ΕΛΒΟ να είναι βιώσιμη για τα επόμενα 5 χρόνια να πληρώνει το προσωπικό της από την παραγωγική δραστηριότητα της προς όφελος και της εθνικής οικονομίας!

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016