Υποστηριξε το militaire
ΤΟΥΡΚΙΑ
30/11/2021 | 13:59 (ενημερώθηκε 2 έτη πριν)
Militaire News

Απαράδεκτες δηλώσεις από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας κατά της Ελλάδας! Θα απαντηθούν;

Απαράδεκτες δηλώσεις από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας κατά της Ελλάδας! Θα απαντηθούν;

Συνεχίζει με μέθοδο και επιμονή να «χτίζει αφήγημα» για το Αιγαίο, την Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο. Και αυτή την εβδομάδα η «ενημέρωση» του τουρκικού υπουργείου Άμυνας βρίθει από ψεύδη με τα οποία η Άγκυρα μας κατηγορεί για …χιλιάδες παραβιάσεις των «χωρικών της υδάτων» και του «εναέριου χώρου» της!

Μας κατηγορεί ακόμη για παραβίαση των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και ότι διαπράττουμε εγκλήματα κατά μεταναστών στο Αιγαίο.

Επαναλαμβάνει επίσης ότι η Κύπρος αποτελεί εθνικό ζήτημα για την Τουρκία.

Με δυο λόγια θα μπορούσε να πει κάποιος διαβάζοντας τις δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου του τουρκικού υπουργείου Άμυνας ότι  η Τουρκία απαιτεί να παραιτηθούμε από κάθε κυριαρχικό μας δικαίωμα!

Όλα αυτά προκαλούν κάποια εντύπωση στην ελληνική κυβέρνηση;

Η μετάφραση όσων ανακοινώθηκαν από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας:

 

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΑΝΕ 2.321 ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ

Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο και να είναι ο εγγυητής της ειρήνης και της ασφάλειας στο νησί της Κύπρου σύμφωνα με τις διεθνείς εγγυήσεις και συμφωνίες συμμαχίας. Καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για την επίλυση όλων των προβλημάτων μας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας.

Παρά τις καλοπροαίρετες και ειλικρινείς προσεγγίσεις της Τουρκίας στο πνεύμα των σχέσεων καλής γειτονίας και της συμμαχίας, η Ελλάδα δυστυχώς συνεχίζει την κλιμακούμενη, επιθετική ρητορική, τις παράνομες ενέργειες και συνεχίζει να εκτοξεύει κατά της Τουρκίας αβάσιμες κατηγορίες, ως απάντηση στις δικές μας εκκλήσεις για διάλογο και συνάντηση.

Από τις αρχές του 2021, η Ελλάδα έχει διαπράξει 2.321 παραβιάσεις με σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού και με Α/Φ της Πολεμικής Αεροπορίας σε νησιά τα οποία πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένα. Eπιπλέον συνεχίζει να εκδίδει περιττές NAVTEX και NOTAM, παραβιάζοντας 59 φορές τα ΜΟΕ μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας τα οποία συμφωνήθηκαν στην Αθήνα του 1988, σχετικά με την αποφυγή ασκήσεων-εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια των εορτών και των αργιών.

Συνεχίζει επίσης να εκτελεί ασκήσεις στο Αιγαίο Πέλαγος και την Ανατολική Μεσόγειο, με τη συμμετοχή και άλλων χωρών, προσπαθώντας να δημιουργήσει την εικόνα μιας χώρας που απειλείται.

Η Τουρκία απαντά μέσω της διπλωματικής οδού αλλά και στο πεδίο στην παράνομη, προκλητική και επιθετική στάσης της Ελλάδας.

Αναμένουμε από την Ελλάδα:

– Να πάψει παριστάνει το θύμα διαστρεβλώνοντας της αλήθεια.

– Να σταματήσει τις παράνομες και επιθετικές ενέργειες εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση,

– Να σταματήσει τις προσπάθειες σύναψης συμμαχιών με ορισμένες χώρες δημιουργώντας ψεύτικες θεωρίες περί απειλής της.

Αυτές οι απόπειρες συμμαχίας με χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ βλάπτουν τόσο την αλληλεγγύη του ΝΑΤΟ όσο και τις διμερείς μας σχέσεις.

Οι ενέργειες της Ελλάδας δεν συμβάλλουν στην περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια, αντιθέτως κλιμακώνουν την ένταση και είναι ενάντια στο πνεύμα της συμμαχίας.

Επιπλέον, η Ελλάδα συνεχίζει να εξοπλίζεται με την ενθάρρυνση ορισμένων χωρών. Εκτός από εμάς, υπάρχουν και Έλληνες ακαδημαϊκοί, διπλωμάτες, πολιτικοί και απόστρατοι αξιωματικοί που εκφράζουν ανοιχτά την άποψη ότι αυτή η τακτική είναι μάταια.

Πλέον των παραπάνω, η Ελλάδα συμπεριφέρεται απάνθρωπα στους μετανάστες, γεγονός που είναι αντίθετο με τις κοινές αξίες και τις παγκόσμιες αρχές που η Ευρωπαϊκή Ένωση ισχυρίζεται ότι υπερασπίζεται.

Η Ελλάδα συνεχίζει χωρίς έλεος να απωθεί μετανάστες, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, στο Αιγαίο Πέλαγος. Δεν διστάζει να καταστρέψει κάθε αποδεικτικό στοιχείο για τις παρανομίες που διαπράττει.

Η προσδοκία μας από την Ελλάδα είναι αντί να θέτει συνεχώς όρους για διάλογο και διαπραγμάτευση:

– Να παραιτηθεί από την αδιάλλακτη, παράνομη στάση και τις προσπάθειές να εμπλέξει τρίτα μέρη σε διμερή προβλήματα,

– Να προσπαθήσει ειλικρινά για την επίλυση προβλημάτων μέσω διαλόγου και ειρηνικών μεθόδων που βασίζονται σε σχέσεις καλής γειτονίας στη βάση του διεθνούς δικαίου.

Στο πλαίσιο αυτό, εκφράζουμε για άλλη μια φορά ότι περιμένουμε την αντιπροσωπεία του ελληνικού υπουργείου Άμυνας, την οποία καλέσαμε για τον 4ο γύρο συνομιλιών για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, στην Άγκυρα. Όπως έχουμε επανειλημμένα δηλώσει, η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή για κανέναν. Αντίθετα, είναι ένας ισχυρός, αποτελεσματικός και αξιόπιστος σύμμαχος για τους φίλους και τους συνεργάτες του.

Ελπίζουμε:

Οι 2 λαοί (τουρκικός και ελληνικός) να ζουν με ειρήνη, ευημερία και ασφάλεια εκμεταλλευόμενοι τον πλούτο της περιοχής,

Το Αιγαίο να γίνει μια θάλασσα φιλίας μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.

Η ΚΥΠΡΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΘΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ 

Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα είναι η κατάσταση της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου. Πρέπει να φανεί ξεκάθαρα ότι δεν είναι εφικτή λύση με τις μεθόδους που έχουν δοκιμαστεί μέχρι τώρα, ότι όλα τα μέρη δεν έχουν δει αποτελέσματα και ότι οι διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να προχωρήσουν χωρίς να αποδεχθούμε ότι υπάρχουν δύο ίσα, κυρίαρχα και ανεξάρτητα κράτη στην Κύπρο.

Στην Κύπρο, δύο κράτη που βασίζονται στην κυριαρχική ισότητα, ζουν δίπλα δίπλα και συνεργάζονται, είναι η μόνη λύση. Η υιοθέτηση αυτής της λύσης από την ελληνοκυπριακή διοίκηση θα είναι επωφελής για την ειρήνη και την ευημερία του νησιού. Επιπλέον, σε ομιλία του την 28 Νοεμβρίου ο Πρόεδρος μας είπε «Στο Κυπριακό, η αναγνώριση της κυριαρχικής ισότητας και του διεθνούς καθεστώτος του τουρκοκυπριακού λαού είναι το κλειδί για μια δίκαιη λύση».

Θα θέλαμε να τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι η Κύπρος είναι το εθνικό μας ζήτημα. Σύμφωνα με τις εγγυήσεις και τις συμφωνίες συμμαχίας, στεκόμαστε δίπλα στους Κύπριους αδελφούς και αδελφές μας σήμερα, όπως και στο παρελθόν. Ως εγγυήτρια χώρα, η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι ο εγγυητής της ειρήνης και της ασφάλειας στην Κύπρο, στο πλαίσιο των διεθνών συμφωνιών και των νόμιμων δικαιωμάτων που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο.

Η στάση μας είναι μια ειλικρινής στάση υπέρ της επίλυσης προβλημάτων με ειρηνικές μεθόδους και διάλογο που βασίζεται στις σχέσεις καλής γειτονίας».

 

Περισσότερα εδώ: https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/30112021-40321

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης