Ελληνικά F-16 πετούν μαζί με αμερικανικά αεροσκάφη στη Βόρεια Μακεδονία -Βίντεο

Δύο αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Ελλάδας συνοδευόμενα, από δύο αμερικανικά πολεμικά μαχητικά, θα πετάξουν το μεσημέρι της Παρασκευής (29 Μαΐου) πάνω από τους αιθέρες των Σκοπίων καλωσορίζοντας την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ. Τα αεροπλάνα θα πετάξουν κατά μήκος του ποταμού Βαρδάρη,γράφει το ethnos.gr  .

Το ΓΕΑ δεν ξέρουμε γιατί το κρατάει μυστικό ακόμη…

Σύμφωνα με το δημοσίευμα τα αεροσκάφη των ΗΠΑ απογειώθηκαν την Πέμπτη από την πολιτεία της Νότιας Ντακότα πραγματοποιώντας 30 ώρες πτήση χωρίς διακοπή. Τα αεροπλάνα θα πετούν πάνω από τη Βόρεια Μακεδονία σε υψόμετρο 1.500 μέτρων και η πτήση τους θα συνοδεύεται από δυνατούς κρότους, σπάζοντας το φράγμα του «ήχου». Οι 29 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ υπέγραψαν το πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας τον Φεβρουάριο του 2019, το οποίο στη συνέχεια επικυρώθηκε από τα εθνικά κοινοβούλιά τους.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016