Σημαντικές αποκλίσεις από τα αποδεκτά όρια παρουσιάστηκαν στις μετρήσεις που έγιναν για την καταλληλότητα το πόσιμου νερού σε πλοία του Πολεμικού Ναυτικού. Το κακό είναι ότι ένα απ΄αυτά παρόλα αυτά απέπλευσε για το Αιγαίο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των μετρήσεων που έγιναν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου παρουσιάστηκαν υψηλές τιμές σε αναλύσεις μετάλλων που έχουν να κάνουν με το σίδηρο ,το νικέλιο και το μόλυβδο. Οι τιμές αυτών των μετάλλων ανιχνεύθηκαν σε τιμές εκτός των επιτρεπόμενων ορίων.
Το νερό σε μία τουλάχιστον περίπτωση -σε φρεγάτα- είναι θολό και έχει απόχρωση κοκκινωπό.
Είναι απολύτως λογικό το προσωπικό να ανησυχεί.
Ασφαλώς και είναι κατανοητές οι πολύ αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν στην εκτέλεση όλων και περισσότερων αποστολών. Ωστόσο πρέπει να ΄ναι κατανοητό στο ΓΕΝ ότι τα απαραίτητα για το προσωπικό πρέπει να ΄ναι εξασφαλισμένα. Το νερό είναι νομίζουμε ένα απ΄ αυτά.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016