Η Lockheed Martin βγήκε εκτός του διαγωνισμού φρεγατών στις ΗΠΑ. Κάτι μας λέει ότι θα τις φέρει “κατά τα μέρη μας”, αφού στην Ελλάδα έχει αποδειχτεί ότι η Lockheed Martin πάντα πουλά ότι θέλει και κυρίως με τους όρους θέλει.

“Η εταιρεία επέλεξε να επικεντρωθεί στη συμμετοχή της στην ανάπτυξη του συστήματος μάχης φρεγάτας και άλλων συστημάτων αντί να προωθήσει το σχεδιασμό της LCS” , αναφέρει το USNI News.

Η εταιρεία ενημέρωσε το Ναυτικό στις 23 Μαΐου ότι δεν θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό για το σχεδιασμό του πλοίου, αν και είχε εγκριθεί από δύο επιστροπές.

Σ΄ ότι μας αφορά: το ΠΝ θέλει διακαώς νέο πλοίο, η κυβέρνηση επιθυμεί διακαώς να σώσει μέσω του νέου πλοίου τα ναυπηγεία και γι΄ αυτό πιέζει τους Γάλλους να συνδυάσουν το πρόγραμμα [email protected] με τα ναυπηγεία μας. Δύσκολο το εγχείρημα. Δεν είναι μυστικό ότι οι Αμερικανοί ήδη έχουν κάνει κρούσεις στην ελληνική πλευρά για δική τους πρόταση που αφήνουν να εννοηθεί ότι περιλαμβάνει και τα ναυπηγεία. Λόγια πολλά αποτέλεσμα μηδέν κι έρχονται και εκλογές…

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016