Εκσυγχρονισμός F-16: Σύσκεψη στο ΓΕΑ με Αμερικανούς και δηλώσεις από τον αντιπρόεδρο της Lockheed Martin

Αμερικανική αντιπροσωπεία συναντάται σήμερα στην Αθήνα με επιτελείς της ΠΑ, για το πρόγραμμα αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16. Οι πληροφορίες λένε, ότι η διαδικασία αυτή δεν θα είναι ανέφελη. Τεχνικά θέματα που έχουν προκύψει, προκαλούν ήδη πονοκέφαλο στην ΠΑ, καθώς η επίλυσή τους δεν είναι απλή. Κυρίως,γιατί δεν υπάρχουν χρήματα, αλλά και χρόνος.

Από την άλλη πλευρά οι άνθρωποι της κατασκευάστριας εταιρείας Lockheed Martin,εμφανίζονται ψύχραιμοι.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος τη αμερικανικής εταιρίας αεροναυπηγικής μίλησε στο ΑΠΕ ΜΠΕ και τον Σ. Κυριακίδη, για το πρόγραμμα αναβάθμισης των ελληνικών μαχητικών F-16 σε έκδοση 70, ή αλλιώς Viper, τη συνεργασία της αμερικανικής εταιρίας με το ελληνικό κράτος και τα οφέλη που θα έχει η εγχώρια κατασκευαστική βάση μέσα από το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού. Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στις δυνατότητες της Ελλάδας σε σχέση με το πρόγραμμα F-35 και το ενδεχόμενο απόκτησης του από τη χώρα.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016