Εκπαίδευση που ταιριάζει σ΄ όσους θέλουν να γίνουν βατραχάνθρωποι, έχει νόημα να γίνεται σε σπουδαστές της ΣΑΝ; Κανείς δεν λέει ότι δεν πρέπει να “στρατιωτικοποιούνται” οι σπουδαστές σχολών όπως η ΣΣΑΣ και η ΣΑΝ κι αυτό είναι ένα θέμα που συχνά μας έχει απασχολήσει κι έχει προκαλέσει συζητήσεις για τη σωστή αναλογία στο “μείγμα” της εκπαίδευσης.

Αφορμή για να επανέλθουμε στο θέμα είναι ένα βίντεο το οποίο έχει στη διάθεσή του το Militaire.gr. Δείχνει την εκπαίδευση σπουδαστών της ΣΑΝ από αξιωματικό τους, ο οποίος σίγουρα έχει την άποψή ότι το νοσηλευτικό προσωπικό των ΕΔ πρέπει να έχει ακριβώς την ίδια εκπαίδευση μ΄ αυτή των ΟΥΚ.

Το Militaire.gr δεν θα δημοσιοποιήσει προς το παρόν το βίντεο, παρά μόνο φωτογραφίες που προέρχονται απ΄ αυτό. Απ΄ όσο γνωρίζουμε το συγκεκριμένο βίντεο είναι σε γνώση της ηγεσίας του ΓΕΕΘΑ, η οποία έχει και τις γνώσεις και την ικανότητα να κρίνει αν όσα έχουν αποτυπωθεί συμβαδίζουν με την εκπαίδευση που πρέπει να ΄χουν σπουδαστές της ΣΑΝ. Η ηγεσία θα κρίνει αν πρέπει να κάνει συστάσεις, να πάρει μέτρα ή να δώσει…εύσημα στον αξιωματικό.

Εμάς για καψόνι μας φαίνεται παρά για εκπαίδευση.

Παράπονα για συμπεριφορές πολύ άσχημες ειδικά εναντίον των γυναικών σπουδαστριών, είχαν μεταφερθεί στην ηγεσία και πριν από μερικούς μήνες. Είχαν δοθεί εντολές για διορθωτικές κινήσεις αλλά και για μετακίνηση στελέχους το οποίο δεν είχε μπει στο πνεύμα της ΣΑΝ. Αγνοήθηκαν όλες οι διαταγές , μάλλον με κάποια παρέμβαση.

Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά , τα τραβάνε και σε βίντεο τα οποία στη συνέχεια διαρρέουν!

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016