Θα είναι ο Κωσταράκος, ο… Τόσκας του Κυριάκου Μητσοτάκη;
Όταν παραμονές των εκλογών του Ιανουαρίου του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ “έχτιζε” το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του, τέθηκε θέμα “στρατιωτικής εκπροσώπησης”!
Ποιο όνομα στρατιωτικού θα έμπαινε στη “μαρκίζα” του ΣΥΡΙΖΑ; Ακούστηκαν διάφορα ονόματα αλλά αυτό που εύκολα επικράτησε ήταν του τεθωρακισμένου Νίκου Τόσκα.
Πολλοί λογικά αποδίδουν την επιλογή στον Νίκο Κοτζιά, αφού ο Τόσκας ήταν και παραμένει προς το παρόν τουλάχιστον μέλος της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ.

Τότε αποφάσισαν να τον τοποθετήσουν στην πέμπτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας με αποτέλεσμα να την “πληρώσει” η Τασία Χριστοδουλοπούλου.
Η επιλογή Τόσκα έγινε “για να υπάρχει ένας στρατιωτικός σε εκλόγιμη θέση”. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε επαφές με το χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και ήθελε μ΄ αυτό το τρόπο να στείλει στους στρατιωτικούς το μήνυμα ότι δεν θέλει να αποτύχει. Η συνέχεια γνωστή.
Ο Ν.Τόσκας πέρασε από δύο υπουργεία, Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη και είχε άδοξο τέλος μετά από την τραγωδία στο Μάτι.

Περίπου ίδια είναι τα δεδομένα σήμερα για τη ΝΔ! Το κόμμα που παραδοσιακά είχε μεγάλη -αν όχι την μεγαλύτερη- διείσδυση στις Ένοπλες Δυνάμεις, εδώ και κάποια χρόνια…απέχει από το χώρο. Βεβαίως ασχολείται με προαγωγές, μεταθέσεις, τοποθετήσεις και άλλα κοινωνικά αιτήματα, αφού οι “ρίζες” που έχει στο χώρο είναι βαθιές και δεν επηρεάστηκαν καθόλου από τις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Θα ΄χετε προσέξει προφανώς ότι σχεδόν 4 χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει ακουστεί …ούτε κιχ περί “κομματικών διώξεων” στο στράτευμα.

Η ΝΔ έχει πάθει ζημιά από τις αλόγιστες περικοπές της περιόδου Σαμαρά. Ζημιά που ενδέχεται να έχει μεγιστοποιηθεί μετά από την εφάπαξ καταβολή των αναδρομικών από την κυβέρνηση πριν μερικές ημέρες. Η εύκολη λύση για “αποκατάσταση ζημιών” ποια είναι σ΄ αυτές τις περιπτώσεις; “Όνομα στη μαρκίζα”…

Εδώ και αρκετό καιρό ακούγεται το όνομα του Μ. Κωσταράκου για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Ταυτόχρονα όμως ακούγονταν και οργισμένες διαψεύσεις. Και τα δύο σενάρια διακινούνταν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης! Τελικά όπως φάνηκε από την παρουσία Κωσταράκου στο συνέδριο της ΝΔ και τη θερμή χειραψία που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επικράτησαν όσοι τον θέλουν υποψήφιο…

Θα φέρει κόσμο ο Κωσταράκος στη ΝΔ; Μάλλον όσους έφερε ο Τόσκας στον ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή ελάχιστους! Ο πρώην Α/ΓΕΕΘΑ δεν έχει συμπάθειες στον κόσμο των ΕΔ, εκτός ίσως στο επίπεδο κάποιων ανωτάτων αξιωματικών. Περίπου ίδια ήταν η κατάσταση με τον Τόσκα. Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι οι δυο τους είχαν και πιθανότατα έχουν πολύ καλή σχέση! Αν θα ΄χουν ίδια πορεία στην πολιτική δεν μπορεί κανείς να το προβλέψει.
Πρώτα απ΄ όλα θα πρέπει να γίνει κυβέρνηση η ΝΔ. Μετά βλέπουμε…

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016