Το καθεστώς Ερντογάν αντικατέστησε τους δημάρχους τριών πόλεων της νοτιοανατολικής Τουρκίας — Ντιγιάρμπακιρ, Βαν, Μαρντίν — που ανήκουν στο Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP, εκφράζει την κουρδική μειονότητα). Θα τους απαγγείλουν κατηγορίες εντός των ορίων ερευνών που διενεργούνται γι΄ αυτό που το τρομοκρατικό καθεστώς Ερντογάν αποκαλεί «τρομοκρατία»!

Τα δύο βίντεο είναι από τις πόλεις Βαν και Ντιγιάρμπακιρ. Πολίτες ξυλοκοπούνται άγρια και οι αστυνομικές δυνάμεις επιτίθενται με αγριότητα κατά διαδηλωτών. Εικόνες που αφήνουν ασυγκίνητη την πολιτισμένη Ευρώπη και τις ευαίσθητες σε άλλες περιοχές του πλανήτη όμως ΗΠΑ. Ευρωπαίοι και Αμερικανοί συνεχίζουν να συναλλάσσονται με τον Ερντογάν, γιατί “η Τουρκία είναι μεγάλη αγορά” όπως και οι “μπίζνες” που γίνονται εκεί. Συνεπώς μερικές…εκπτώσεις στις δημοκρατικές ευαισθησίες των δυτικών…επιτρέπονται.

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016