“Έσβησε” η φωνή μιας  σπουδαίας ερμηνεύτριας αλλά και ηθοποιού,της Σωτηρίας Λεονάρδου.

Τα τελευταία χρόνια  ζούσε καθηλωμένη στο σπίτι της και έκανε επίπονες θεραπείες αποκατάστασης, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει μία σπάνια ασθένεια

Η σημαντικότερη στιγμή στην καριέρα της υπήρξε η συμμετοχή της στην εμβληματική ταινία του Κώστα Φέρρη «Ρεμπέτικο», στην οποία πρωταγωνίστησε ενσαρκώνοντας την θρυλική Μαρίκα Νίνου, και ερμήνευσε συγκλονιστικά το τραγούδι «Καίγομαι – Καίγομαι»σε μουσική Σταύρου Ξαρχάκου και στίχους Νίκου Γκάτσου.

 

Η Λεονάρδου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε μουσική, θέατρο, χορό και πολεμικές τέχνες. Παρακολούθησε θεατρικά σεμινάρια από τον Γκροτόφσκι στη Νότιο Ιταλία, σεμινάριο Ινδικού θεάτρου Κατάκαλι στην Ινδία και «αφρικάνικη τελετουργική μαγεία στο θέατρο» στη Νότιο Αφρική, όπου έζησε από το 1989 ως το 1994 (Zimbabwe).

Είχε τιμηθεί με πολλά βραβεία μεταξύ των οποίων και  το βραβείο Α’ Γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, το 1984, για το «Ρεμπέτικο».

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016