Μια ισχυρή συνεργασία στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, όπως άλλωστε δημοσιεύσαμε.

Η EFA VENTURES (μέλος του EFA GROUP) και η  G.A. AVIATION SERVICES S.A., ξεκίνησαν τη συνεργασία τους για να παρέχουν υπηρεσίες επισκευής, συντήρησης (MRO services) και αναβάθμισης ιπτάμενων μέσων στο χώρο της άμυνας και ασφάλειας, με έδρα τις εγκαταστάσεις της G.A. στο ελικοδρόμιό της στο Κορωπί και στο Αεροδρόμιο Πάχης των Μεγάρων.

Για τον σκοπό αυτό, η EFA VENTURES και η G.A. AVIATION SERVICES S.A. συνεργάζονται με εταιρίες επισκευής και συντήρησης αεροσκαφών από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, εξυπηρετώντας ολοκληρωμένα διαφορετικές πλατφόρμες και ανάγκες για ελικόπτερα και αεροπλάνα.

Η EFA VENTURES θέλει να κάνει πράξη αυτά που υποστηρίζει, να τοποθετήσει την Ελλάδα στο παγκόσμιο χάρτη ως περιφερειακό hub άμυνας και ασφάλειας στηρίζοντας το Greek Engineering και πραγματοποιώντας επενδύσεις. Η εν λόγω συνεργασία, μέσω του παγκόσμιου δικτύου, αλλά και της διεθνούς εμπειρίας της EFA VENTURES σε συναφή έργα, είναι προς αυτή την κατεύθυνση.

Ιδιαίτερα τώρα με την επιθετική πολιτική της Τουρκίας, ο καθένας καταλαβαίνει πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα και πόσο κρίσιμος συντελεστής ισχύος θα ήταν να έχουμε μια ισχυρή αμυντική βιομηχανία.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016