Οι πρόσφατες εξελίξεις στο μεταναστευτικό και η διαχείριση της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού, διαμόρφωσαν σε διεθνές επίπεδο ένα νέο περιβάλλον όπου η άμυνα και η ασφάλεια δεν έχουν στεγανά, αλλά αποτελούν τομείς που αλληλοεμπλέκονται και αλληλοσυνεργάζονται.

Τις νέες αυτές εξελίξεις αφουγκράστηκε γρήγορα ο Όμιλος EFA GROUP, ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα δύο νέα επιχειρηματικά βήματα, με τα οποία πρόκειται να ενισχύσει την παρουσία του στον τομέα της ασφάλειας και άμυνας, ενώ μέσω βιομηχανικών συνεργασιών εισέρχεται στην αμερικανική αγορά.

Ίδρυση ΤΗΕΟΝ SENSORS στις ΗΠΑ

Το πρώτο βήμα του Ομίλου EFA GROUP είναι η ίδρυση της ΤΗΕΟΝ SENSORS USA Inc., με έδρα τις ΗΠΑ. Η ΤΗΕΟΝ SENSORS USA Inc.  θα αναπτύξει νέα προηγμένα προϊόντα στον τομέα της νυχτερινής όρασης και των optronics, τα οποία θα απευθύνονται στη μεγάλη αμερικανική αγορά των εμπορικών χρηστών, ανοίγοντας έτσι την ομπρέλα των προϊόντων της.

Επένδυση στην αμερικανική εταιρία DEFENDER LLC

Το δεύτερο σημαντικό βήμα του Ομίλου στις ΗΠΑ είναι η επένδυση που πραγματοποιήθηκε στην εταιρία DEFENDER LLC.

H εταιρία υψηλής τεχνολογίας DEFENDER LLC. αναπτύσσει καινοτόμα συστήματα στους τομείς της Επιτήρησης και Αναγνώρισης (ISR) με τη χρήση οπτικών τεχνολογιών, με έμφαση στο live streaming video, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί από τοπικά και απομακρυσμένα κέντρα Ελέγχου και Διοίκησης.     

Τα κορυφαία προϊόντα της DEFENDER LLC.  όπως η κάμερα οπτικής πανοραμικής απεικόνισης Quantum 360, η οποία ενσωματώνει τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) και Ανάλυσης Δεδομένων Εικόνας (Video Analytics), επικεντρώνονται στον τομέα της Ασφάλειας, προσφέροντας λύσεις τόσο για Ομάδες Άμεσης Επέμβασης (First Responders), όσο και για Εμπορικούς Χρήστες.

Επιπλέον αυτή την περίοδο αναπτύσσεται η πρώτη στο είδος της θερμική κάμερα 360 μοιρών με Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) για τον εντοπισμό θερμικών ιχνών και τον αυτόματο γεωπροσδιορισμό αυτών.

Μέσα από τη βιομηχανική συνεργασία της DEFENDER LLC. με τον EFA GROUP, ο ελληνικός Όμιλος επιχειρήσεων προσδοκά να αναπτύξει νέα ολοκληρωμένα συστήματα Επιτήρησης και Αναγνώρισης όχι μόνο για τον τομέα της Άμυνας, αλλά και αυτόν της Ασφάλειας, στοχεύοντας στην αγορά της Αμερικής, καθώς και σε άλλες διεθνείς αγορές.

Ειδικά για την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, η παραγωγή και η διάθεση νέων προϊόντων θα γίνεται  από την Ελλάδα, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και την παγκόσμια εμπειρία των εταιριών του EFA GROUP, συμβάλλοντας έτσι στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας υψηλού επιπέδου στην Ελλάδα.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016