Διαξιφισμοί 

(Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)

από τον Κων. Φράγκο

Καμμένιοι Ωδαί

 • Sic transit Gloria mundi

(Έτσι περνά η δόξα του κόσμου) Ovid, Metam

 • Η απώλεια της μεγίστης ηδονής, κατ’ Αριστοτέλη, δηλ. της Εξουσίας συνδυαζόμενη με το προκαλούμενο στερητικό σύνδρομο σε ένα, που την απελάμβανε μέχρι το μεδούλι, δημιουργεί επικίνδυνες ψυχικές διαταραχές.  Πασκάλ
 • Άπονε Αλέξη, με πέταξες στης Βουλής την άκρη, με αδίκησες. 

Μου στέρησες gulf stream, παράτες, λιτανείες, λιμουζίνες και εμίρηδες.  Το κρίμα σου βαρύ… Μου πήρες Κουϊκ, Κουντουρά και Κόκκαλη και μου άφησες για δεκανίκι τον φοβερό και τρομερό Κατσίκη.  Λαϊκό

Τρεις καθηγητές

 • Τελευταία έχουν ιδιαίτερα πυκνώσει τις εμφανίσεις τους στην τηλεόραση, αναλύοντας την κατάσταση της Ελλάδας, την συμφωνία Πρεσπών, την απειλή από Τουρκία κα, κα.
 • Κριτικάρουν, επιτίθενται αλλά σπανίως προτείνουν λύση μη αεροβατούσα.
 • Ένας από αυτούς, ίσως ο καλύτερος, έχασε την αξιοπιστία του γιατί επελέγη ως Υποψήφιος βουλευτής στην Ν.Δ.
 • Μου θυμίζουν τον μέγιστο πολιτικό Ότο Μπίσμπαρκ (Otto von Bismarck) και το τσιτάτο του «Drei professoren, vaterland verloren! (Tρεις καθηγητές, χάθηκε η Πατρίδα)

Γνώμες για την επικαιρότητα

 • Υπάρχουν Έλληνες που αντιδρούν στη συμφωνία των Πρεσπών με οδηγό τη σκέψη και την κριτική ικανότητα.  Δεν είναι συναισθηματίες όλοι οι αρνητές της και δεν ήταν όλοι ακροδεξιοί οι διαδηλωτές.  Όντως κυριάρχησαν τα φασιστοειδή.  Αυτά προσπάθησαν να μπουκάρουν στην Βουλή, με χρυσαυγίτικη καθοδήγηση… Αλλά και η σαρωτικά απαξίωση είναι εξίσου λαθεμένη με το να τους αθωώνεις, όπως ο κ. Μητσοτάκης

Παντελής Μπουκάλας (Κ 01/02/19)

 • Η έγκριση της συμφωνίας των Πρεσπών κλείνει μία εκκρεμότητα 10 ετών και δημιουργεί ένα πεδίο ευκαιριών : Να διασφαλισθεί η ακεραιότητα της γειτονικής κρατικής ουτοπίας, να ενισχυθούν οι σχέσεις φιλίας με τη γειτονική χώρα και η συνοχή της ευρύτερης περιοχής έναντι των αρνητικών ανταγωνιστικών επιρροών, να ανατραπεί η διεθνής παγιωμένη αντίληψη ότι τα Βαλκάνια είναι πηγή δεινών. Κων. Καλλίτσης (Κ. 01/02/19)
 • Το ελληνικό κράτος τα τελευταία 40 χρόνια, έχει επιλέξει να επιλύσει διεθνή προβλήματα με την μέθοδο της αδράνειας.  Με τη συμφωνία των Πρεσπών έσπασε ο κανόνας.  Μετά από 30 χρόνια αλυσιτελών ενεργειών, μπρος-πίσω, που κατοχύρωναν την αδράνεια και την μη αντίληψη ευθυνών βρέθηκε μια λύση… Απέναντι στα προβλήματα με την Τουρκία δεν δικαιολογείται πια άλλη αδράνεια.  Χρειάζεται στενή συνεργασία μεταξύ του Α. Τσίπρα και Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος, πιθανόν, να τον διαδεχθεί. Στέφανος Μάνος (Καθ. 30/01/2019)

Σκάνδαλο (σκανδαλάρα) εκσυγχρονισμού φρεγατών

 • Χρόνος διάπραξης της αρπαχτής καλοκαίρι 2003!
 • Παρ’ όλη την σφοδρή επίθεση (μερικών, όχι όλων) εντύπων ουδείς συγχίστηκε. Ούτε ο Πρωθυπουργός ούτε κάποιος Κυβερνητικός, ούτε η Αντιπολίτευση των κ. Κων/νου Καραμανλή, ούτε η Δικαιοσύνη.
 • Ήταν μεσάνυχτα και όλος ο κόσμος ησύχαζε…
 • Προσωπικά, από τις στήλες της εφημερίδας το ΠΑΡΟΝ που συνεργαζόμουν παρουσίαζα, εκτεταμένα και αναλυτικά, τα του σκανδάλου.  Ουδείς συγκινήθηκε.  Τον Δεκέμβριο 2008 παρέθεσα στο βιβλίο μου « Αμύνεσθαι περί…..πάρτης», ολόκληρο κεφάλαιο με ανάλυση της αρπαχτής.  Ουδεμία συγκίνηση και πάλι έλεγαν « Ένας τρελός στρατηγός δεν ξέρει τι γράφει».
 • Δεκέμβριος 2019 (μετρείστε χρόνια, παρακαλώ) μετέβησαν στην Χάγη δύο δικαστικοί της Ομάδας Δίωξης της Διαφθοράς για να συνεδριάσουν με εκπροσώπους ακόμα 5 χωρών για να βρουν άκρη για τις ύποπτες διαδρομές των μιζών.  Πάλι καλά… Τελικά, η κλεπτομανής συντεχνεία των πολιτικών δεν κατάφερε να θάψει τη ληστεία… θα τα καταφέρουν οι δύο δικαστικοί;  Σίγουρα ναι, ειδικά αν δεν επέμβει κάποιος από ψηλά για να επιβάλλει την OMERTA, όπως την δίδαξε ο Πάγκαλος.

Αναβάθμιση

 • Ο Δντης Γραφείου Τύπου ΓΕΑ Αντ/σμχος (Ι) Γιάννης Τσιτούμης ανέλαβε τα καθήκοντα του Δντή Τύπου Α/ΓΕΕΘΑ.
 • Ο φίλος Αντισμήναρχος υπηρέτησε την θέση του με τον καλλίτερο τρόπο.  Πρόθυμος, ευπροσήγορος, πάντα καλά πληροφορημένος και γελαστός.  Άριστα!  Καλή επιτυχία στη νέα σου θέση…

Η ρουσφετολογία και ο Κρατισμός προχωρεί ακάθεκτος

Ναι, και μια άλλη Γραμματεία γεννήθηκε, προστιθέμενη σε αμέτρητες : Γενική Γραμματεία Υποστήριξης Δράσεως – Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Παρατηρίου Δημόσιας Διοίκησης!!!

Φτου σκωληκομερμηγκότρυπα…

Έργο της κ. Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.  Κόστος Δημοσίου ετησίως, περί το 0,5εκ €.  Η ΝΔ διαμαρτυρήθηκε αλλά δεν υποσχέθηκε ότι θα την καταργήσει.  Τι λέτε τώρα;  Έχει επιλέξει ήδη τον νομενκλατούριο που θα την καλύψει.  Στη  ρουσφετολογία, όλα τα παιδιά, αγκαζέ και μαζί.

 • Apropos, που λένε οι Γάλλοι, σας εμπιστεύομαι ότι, τελευταία, έπασχα από αϋπνία.  Ο γιατρός μου συνέστησε να απευθυνθώ στον περίφημο γιατρό Τζων Γουϊνκεμαν, διάσημο υπνολόγο, του Νοσοκομείου Berigham Μασαχουσέτης η να καθήσω, υπομονετικά, να παρακολουθήσω τις αγορεύσεις Υπουργών – Πολιτικών μήπως κάποιος από αυτούς μου εμπνεύσει ύπνο.
 • Το έκανα και, ως εκ του θαύματος, ένιωσα απολαυστική υπνηλία στις αγορεύσεις της κ. Μαριλίζας και του κ. Φώτη (Κουβέλη).  Πήρα τα video τα οποία χρησιμοποιώ ως υπνωτικά χάπια και γλύτωσα.  Αντίο κ. Τζων Γουϊνκεμαν.

Διαφθορά, διαφθορούλα που είσαι;

 • Ελεγχόμενες χώρες 168

2015 – Ελλάδα 58η στην κλίμακα

2016 – Ελλάδα 69η στην κλίμακα

(από στοιχεία του Ελληνικού Τμήματος Διεθνούς Διαφάνειας)

 • Πρώτες σε διαφάνεια Δανία – Νέα Ζηλανδία – Σουηδία.  Τελευταίες

Υεμένη, Συρία, Σομαλία.

 • Γιατί εδώ και ενταύθα επίμονα ν’ ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα της διαφθοράς;  Γιατί δεν κάνουμε τίποτα να την εξαφανίσουμε αν και ιδρύσαμε Ειδικό Υπουργείο γι’ αυτή.
 • Εδώ συνεχίζουμε να έχουμε και ισχύει το κατάπτυστο άρθρο 86 του Συντάγματος (έργο των διαπρεπών καθηγητών κ. Ε. Βενιζέλου και Π. Παυλόπουλου) και όλους τους νόμους που συγκαλύπτουν αμαρτίες πολιτικών
 • Συνεχίζεται και αναπτύσσεται η γάγγραινα της λειτουργίας κομματικού Κράτους.  Αντί να μειώνονται οι Υπηρεσίες και Αξιώματα (γρανάζια της γραφειοκρατίας που ευνοούν τις αρπαχτές) αυξάνονται!
 • Δεν εφαρμόζεται ΝΕΜΕΣΙΣ και έλεγχος των παρανομούντων.  Η ποινική μεταχείριση των δικαζόμενων είναι λίαν επιεικής, εξαιτίας μη αυστηρών διατάξεων που λειτουργούν αποτρεπτικά.  Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή, και, κυρίως, απαλλαγή της Χώρας από του βαρόνους του παλαιοκομματισμού τους εθισμένους στην σαπίλα, τους μύστες του πελατειακού συστήματος.

Ο κ. Π. Καμμένος, ως μέλος του αδελφάτου

Έγραψα στο προηγούμενο ότι ο τ. ΥΕΘΑ ενώ για τα Ύμια επεδίδετο σε γόες και κλαυθμούς για τα χαμένα παλικάρια  των ΠΝ, ουδέποτε καταλόγισε ευθύνες στο πολιτικό προσωπικό που οδήγησε στο εθνικό φιάσκο και τις απώλειες.  Προσοχή μη θίξουμε συναδέλφους.  Άλλοι φταίνε.

 • Έχω και μία άλλη περίπτωση.  Τα ελικόπτερα ΝΗ – 90, το μεγαλύτερο σκάνδαλο των Σημιτογιάννων τεράστιο, τερατώδες.  Δεν θα το αναλύσω εδώ. Το έχω κάνει, ήδη πολλάκις ακόμη και στο βιβλίο μου «Αμύνεσθε περί…. πάτρις» του 2018.  Σκάνδαλο εμπεριέχον και ανατριχιαστικές ηθικές παραβάσεις.
 • Όταν ανέλαβε ο κ. Π. Καμμένος του ΥΕΘΑ τα Ε/Π αυτά είχαν παραληφθεί κατά 70% (14 από τα 20) και ίπταντο μόνο τα 2!!!  Ο κ. Υπουργός επετέθηκε δριμύτατα κατά των Γάλλων για διαδικαστικά – οικονομικά θέματα, και ορθώς εποίησεν.  Αδιαφόρησε όμως πλήρως για την ανάγκη αξιοποίησης ΟΛΩΝ των Ε/Π που τα είχε ανάγκη ο Στρατός αδήριτη ανάγκη.  Όταν ο τότε ικανότατος Α/ΓΕΣ Στρατηγός Χρ. Μανωλάς του είπε «Κύριε Υπουργέ κάνετε εσείς τη μάχη σας για τα θέματα που σας ενδιαφέρουν αλλά βοηθήστε με να αξιοποιήσω τα Ε/Π που τα έχω ανάγκη…»  ο κ. Π. Καμμένος, οργίσθηκε, και τον αποστράτευσε!!  Μιλάμε για μεγαλείο υπουργικής αυθαιρεσίας.  Ο κ. Πρωθυπουργός ενημερώθηκε, ουδόλως αντέδρασε «Αφήστε τον Πανούλη να παίξει…» ΕΙΠΕ.  Παιχνίδι εις βάρος την μαχητικότητας των ΕΔ:
 • Οι αψιμαχίες Καμμένου – Γάλλων συνεχίσθηκαν και σήμερα.  Επί 16, πληρωμένων, Ε/Π ίπτανται μόνο δύο (2)!
 • Ο διώκτης της διαφθοράς κ. Πάνος Καμμένος ουδέποτε, ουδέποτε επαναλαμβάνω, κατήγγειλε στο Κοινοβούλιο ή στους πολίτες τους αυτουργούς της ληστείας εις βάρος των ΕΔ και του Δημοσίου και εννοώ τους λωποδύτες και τους συνεργάτες τους, ποτέ δεν ανέφερε κάτι για τις διογκωμένες τιμές, παροχή προνομίων στην ανάδοχη εταιρία ώστε να μην δώσει ούτε 2% ελληνική συμμετοχή (ΕΠΑ), ενώ οι Φιλανδοί εξασφάλισαν 50%.  Το κατεστημένο του ΥΕΘΑ χλεύαζε την ελληνική αμυντική βιομηχανία.  Δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να ενημερωθεί περί της έκθεσης Πατρινού ούτε για τις ανηθικολογίες των υπευθύνων να αποφύγουν την κριτική. 
 • Σήμερα, αποχωρών ο κ. Π. Kαμμένος άφησε εκκρεμή την υπόθεση και από τα 16 Ε/Π ίπτανται μόνο τα 2 από τα οποία το ένα (1) έχει διατεθεί στην κ. Πολάκη (που δεν δίνει δεκάρα για τα τρία προς επισκευή Ε/Π του Υπουργείου του) για διακομιδές.

Προς τον αγαπητό Συνάδελφο και φίλο

 • Επίτιμο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό κ. Μιχ. Κωσταράκο.
 • Ουδείς δίνει ένα παρά για τα διακριτικά για τα οποία οδύρεστε με μία ανακοίνωση – ποταμό.
 • Προσδοκούσα να ξιφουλκήσετε για τις αμυντικές αδυναμίες, την υπογεννητικότητα, την πενία των στελεχών τις ελλείψεις στρατευσίμων από την άφρονα μείωση της θητείας από τον κ. Μεϊμαράκη.
 • Θα έλεγα, και αντιλαμβάνεσθε το χιούμορ μου, «Εδώ καράβια χάνονται βαρκούλες αρμενίζουν».
 • Προσέξτε «τ’ αρραβωνιάσματα» σας με ΝΔ.  Οι πολιτικοί είναι εντελώς αναξιόπιστοι, ιδιαίτερα προς τους στρατιωτικούς.  Προστατεύστε το κύρος και το αξίωμά σας.  Φιλικότατα.. Έρρωσθε

Η αναμενόμενη συζήτηση στη Βουλή για τα Α/Ω της L-M

 • Θα πρέπει οι συμμετέχοντες στην επιτροπή να συζητήσουν το θέμα με ψυχραιμία και με στόχο την καλλίτερη εξυπηρέτηση των επιδιωκόμενων δηλ. την ταχεία έναρξη εκσυγχρονισμού των F-16, χωρίς βέβαια, να παραβλέψουν τους ελέγχους που απαιτούνται.  Κομματιλίκια και συνθήματα τέλος.

Μερικοί εθνοπατέρες που έχουν λερωμένη την φωλιά τους (Σχέσεις συγκινητικής αγάπης με SIEMENS και ανάγνωση αριθμών λογαριασμών ως αριθμών τηλεφώνων κ.α.) ας είναι περισσότερο σεμνοί.  Ξεχνάμε, αλλά ηλίθιοι, δεν είμαστε… Θα σταθώ λιγάκι σ’ αυτούς που είχαν φλερτ με τα τελευταία, σκανδαλώδη, ΑΩ των APACHE και  NH-9-.  Mόλις προχθές, επί Αντωνομπένηδων.

 • Ωστόσο έχω ερωτηματικό : Αυτή η αδυναμία της ΕΑΒ να συμμετάσχει στο πρόγραμμα χωρίς «τονωτική ένεση» είχε συζητηθεί στις αρχικές διαπραγματεύσεις;  Ήταν γνωστή;  Εν πάση περίπτωση πρέπει να αναλυθεί που θα χρησιμοποιηθούν τα εκατομμύρια δολάρια που θα εισπράξει.  Λεπτομερώς και όχι γενικότητες και αοριστίες.
 • Πέραν αυτού, αποδέχομαι την άποψη, καιτοι αυτό θα μου στοιχίσει μερικούς μύδρους στο κεφάλι από super πατριώτες, ότι η L-M έχει το δικαίωμα να επιλέγει τους συνεργάτες στους οποίους θα αναθέσει έργο των οποίων το προϊόν θα χρησιμοποιηθεί ως υλικό του εκσυγχρονισμού.  Γιατί έχει την ευθύνη. Θα υπάρχει, βέβαια, έλεγχος από την Γεν. Διεύθυνση εξοπλισμών για τιμές και για αξιοπιστία κατασκευαστών.  Δεν υπάρχει εκεί ούτε ίχνος πνεύματος Σμπώκου – Κάντα… Έχουν γνώση οι φύλακες.  Θα επανέλθω…

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ)

 • Προσέφυγε στο Συμβούλιο Επικρατείας για την ακύρωση της υπ’ αρ 2/88411/ΔΕΠ/4.12.18, κοινής απόφασης ΥΠΟΙΚ, ΥΕΘΑ κλπ για τις παράνομες κρατήσεις εις βάρος των στρατιωτικών και με τις επιστροφές ένθα έγινε το κουλουβάχατο.
 • Καλή επιτυχία.

Πήρε τους δρόμους…

 • Ο νέος Αντγος κ. Γεώργιος Καμπάς και επιθεωρεί, πόντο-πόντο, την Ελληνοτουρκική μεθόριο, και μονάδες πέρα του Δ’ ΣΣ που ως Διοικητής του το ξέρει καλά.
 • Μετά το τρέξιμο των πρώτων ημερών τον περιμένει βαρύ έργο που αφορά εκσυγχρονισμούς, αναδιοργανώσεις κλπ.
 • Καλή επιτυχία και κουράγιο.

Όχι άλλο Κάντας

 • Τελείωσε, μετά 3 χρόνια συνεδριάσεων του Εφετείων Κακουργημάτων, η δίκη για τα υποβρύχια, τα «ψιλά» δηλαδή.  Η μεγαλύτερη ποινή (20 χρόνια) στον Σωτ. Εμμανουήλ άλλοτε άρχοντα των Ναυπηγείων και στενό φίλο του Άκη.
 • Από κοντά ο DR Αντώνης Κάντας με 10 χρόνια…
 • Δεν υπάρχει β επιπέδου δίκη που το εδώλιο να μην κοσμείται με τον Κάντα.  Εκεί σταματάει ο έλεγχος.  Δεν υπάρχει μετά τον Κάντα «αρμόδιος» υψηλότερου επιπέδου; Ο περί ου ο λόγος Άρχων των προμηθειών, όμως, και μίζες επέστρεψε και έδωσε σχετικές πληροφορίες για τους κάτω Τσιμουδιά, όμως, OMERTA, μούγκα για τους προϊσταμένους.
 • Ας πάψει, λοιπόν, άλλη δίωξη για τον Κάντα, έχει μαζέψει γύρω στα 100 χρόνια φυλακής.  Απορία : Κάποιος δικαστής, κατά την ανάκριση, δεν βρέθηκε να καταφέρει τον Καντά να «κελαηδήσει» για τα παραπάνω;

Όταν η μνήμη ξεθωριάζει…

 • Οι Έλληνες πολιτικοί θεωρώ τους πολίτες μαμελούκους, χαχόλους, αμνήμονες και Μουνούχους.  Γι’ αυτό, γνωρίζοντας επίσης, ότι η προνομιούχος φυλή των Ελλήνων διακρίνεται για την κοντή, χωλή, θολή και ρηχή μνήμη της αφού διαπράττουν μεγάλα ανομήματα, ακόμη και λωποδυσίες, εμφανίζονται χαμογελαστοί και προκλητικοί ζητώντας δικαίωση και επάνοδο.  Πολλάκις το κατορθώνουν.
 • Η αγιοποίηση, επίσης, πολιτικών μετά την αναχώρηση τους για το Υπερπέραν, είναι σύνηθες φαινόμενο.  Αυτές τις ημέρες με την συμπλήρωση 100 χρόνων από την γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου παρουσιάζεται καταιγισμός εκδηλώσεων από πολλές πλευρές.  Οι δραστηριοποιημένοι δεν το κάνουν φυσικά για να τιμήσουν τον αείμνηστο αλλά να αυτοπροβληθούν και να προσελκύσουν ψηφοφόρους – πολίτες που είχαν συμπάθεια στον απελθόντα.
 • Η κ. Μυρσίνη Ζορμπά, Υπουργός Πολιτισμού σήμερα, είναι μία αξιόλογη προσωπικότητα, «κολλητή» του Σημίτη και τ. Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ.  Τώρα είναι με τον Αλέξη.  Δεν γνωρίζω με ποια κίνητρα έγραψε το βιβλίο «ΑΠ – πολιτιστικό πορτραίτο» ώστε να λάβει κι’ αυτή μέρος στα σχετικά δρώμενα.  Το παρουσίασε στην Στοά του βιβλίου.  Εισηγητής ο καθηγητής κ. Νικολόπουλος που, ευχερώς παραλλήλισε τον Α.Π. με τους Ελ. Βενιζέλο και Κων. Καραμανλή!  Η έκπληξη όμως ήταν ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός.  Ο ΒΒ μίλησε, γλυκύτατα, για τον ηγέτη και του έμπλεξε το εγκώμιο!
 • Έλα, όμως που scripta manent;  Ο ΒΒ, επί Παπανδρεϊσμού είχε εκδώσει ένα, φοβερό, δίτομο βιβλίο.  Το Κ (Κοσκωτάς) όπου ανασκολοπίζει και τηγανίζει το όλο ΠΑΣΟΚ με τα κρεμμυδάκια…

Ονομάζει τον Παπανδρέου Περονέσκου, κατ’ αναλογία του δικτάτορα της Ρουμανίας Τσαουσέσκου, και τονίζει ότι «οι Έλληνες εμπιστεύτηκαν τα όνειρα τους σε λάθος πρόσωπο.  Σε ένα Αμερικανό με ελληνικές καταβολές» και συνεχίζει:  Περιπλανιέμαι στους άγονους χώρους ενός κινήματος που μάζεψε ότι το χαμηλότερο έχει να προσφέρει η Ελλάδα, όλα μπάζα και υλικά κατεδάφισης… τι θα μείνει σε 50 χρόνια από τον Περονέσκου;  Ο ίδιος και όλη η κλίκα του, αυτά τα συμπαθητικά κι αγωνιώντα ανθρωπάκια, θα έχουν εξαφανισθεί γιατί εν τω μεταξύ θα έχουν εμφανισθεί καινούργια».  Πιο κάτω αρπάζει την Μιμή και τη παρέα της και της κάνει ατμόλουτρο.  Απολαυστικό και αποκαλυπτικό αυτό το βιβλίο.

 • Το βιβλίο αυτό ενθουσίασε τόσο πολύ τον Σημίτη, που ήκιστα συμπαθούσε τον Μεγάλο Αντιφατικό, που για να ανταμείψει τον ΒΒ τον έστειλε Πρέσβη, της Ελλάδας στην UNESCO… Ζήτω το Έθνος!
 • Βγήκαν πολλοί, με πρώτους τους γιούς του αείμνηστου, Γιωργάκη και Νικολάκη, να τον λιβανίσουν.  Ανδρεοπώλες τους ονομάζει επιτυχώς ο κ. Μιχάλης Τσιντσίνης (Κ 07/02/19)
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016