Η Τουρκία έχασε και ελικόπτερο στη βόρεια Συρία. Το ανακοίνωσε ο ίδιος ο Ερντογάν. Την ίδια ώρα κάνει “επικοινωνιακό πόλεμο” με επίκεντρο το Αιγαίο.

Η Τουρκία “επιτίθεται” τουλάχιστον σε επικοινωνιακό επίπεδο. Η ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου περί επιθεώρησης της “Στρατιάς του Αιγαίου” από τον ίδιο τον Αρχηγό των τουρκικών ΕΔ, είναι ένα ακόμη σημάδι αυτής της επιθετικότητας. Η Άγκυρα που έχει εμπλακεί σ΄ έναν πόλεμο στη Συρία που δείχνει αδιέξοδος, κρατά ανοιχτό το “μέτωπο” του Αιγαίου, για την δημιουργία εντυπώσεων και τη διατήρηση “ηθικού”. Ο κίνδυνος να θελήσει να κάνει “επίδειξη δύναμης” σε περίπτωση που τα πράγματα στη βόρεια Συρία πάνε τελείως στραβά, είναι υπαρκτός.

Οι φωτογγραφίες που διένειμε το τουρκικό Γενικό Επιτελείο.

 

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016