Η Ρωσία στέλνει δύο ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη  Tu-160, τα οποία αναμένεται να προσγειωθούν σήμερα στην Νότιο Αφρική , μεταδίδει το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές της Νοτίου Αφρικής.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι σκοπός της επίσκεψης των δύο πυραυλοφόρων αεροσκαφών, (που μπορούν να φέρουν πυρηνικά όπλα), είναι η ανάπτυξη της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας, όπως και τα ζητήματα συνεργασίας μεταξύ των Αεροδιοαστημικών Δυνάμεων της Ρωσίας και της Πολεμικής Αεροπορίας  της Νοτίου Αφρικής.
Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, στην αποστολή συμμετέχουν, εκτός από τα δύο αεροσκάφη Tu-160, δύο στρατιωτικά μεταγωγικά τύπου IL-62  και An-124 «Rouslan».
Η αποστολή των δύο αεροσκαφών πραγματοποιείται τη στιγμή που διεξάγεται στο Σότσι η σύνοδος κορυφής Ρωσίας-Αφρικής και σε μια περίοδο που η Ρωσία επιδιώκει να αυξήσει την επιρροή της στην Αφρική.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016