Η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει την Εύβοια, με έντονες βροχές και καταιγίδες τις τελευταίες ώρες, έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε αρκετές περιοχές του νομού και ειδικά στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας.

Σύμφωνα με το ieidiseis.gr, μια 85χρονη γυναίκα και ακόμη ένας ηλικιωμένος, κάτοικοι του χωριού Πολιτικά, έχασαν τη ζωή τους από πνιγμό.

Τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε ο δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς, αναφέροντας πως συνεχίζονται οι προσπάθειες της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό ατόμων, κύρια ανησυχία των αρχών μέχρι αυτή την ώρα.

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, με 72 πυροσβέστες και 26 οχήματα, τρεις λέμβους, ενώ απογειώθηκε ελικόπτερο για τις επιχειρήσεις.

Συνολικά έχουν γίνει πάνω από 100 κλήσεις, ενώ σε ασφαλές σημείο μεταφέρθηκαν με τη συνδρομή της πυροσβεστικής, 25 άτομα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα eviathema.gr, στην προσπάθεια του αστυνομικό όχημα να μεταφέρει κάποιους από αυτούς από τα Πολιτικά στα Ψαχνά, ανετράπη εκτός δρόμου ενώ ο χείμαρρος δεν άφηνε τα υπόλοιπα οχήματα να πλησιάσουν ώστε να βοηθήσουν στην διάσωση. Στο σημείο έσπευσε γερανός ώστε να απεγκλωβίσει το όχημα και εν συνεχεία οι άνθρωποι να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο.

Χαρακτηριστικό της έντασης των φαινομένων, σύμφωνα με το egnomi.gr, είναι τογ εγονός της υπεερχείλισης του ποταμού Λήλα, καθώς το νερό πέρασε πάνω από τις γέφυρες του Αφρατίου και του Βασιλικού, ενώ πολλά προβλήματα με υπερχειλίσεις και πλημμύρες παρατηρούνται στις περιοχές Ψαχνών και Πολιτικών.

Πολλά υπόγεια και ισόγεια σπιτιών πλημμύρισαν και έχουν γίνει δεκάδες κλήσεις για βοήθεια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στην Αστυνομία.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016