Δεν ξέρουμε αν πρέπει να το χαρακτηρίσουμε θρίλερ, πάντως το θέμα με τη τρίτη και καθοριστική ψηφοφορία στο κοινοβούλιο των Σκοπίων για τις συνταγματικές αλλαγές και την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών για εκεί δείχνει να πηγαίνει…

Όπως μεταδίδει το ibna το αλβανικό κόμμα της αντιπολίτευσης,  BESA με τις δύο έδρες του, αποδεικνύεται αποφασιστικής σημασίας παράγοντας  για την εξασφάλιση των αναγκαίων 80 ψήφων.

Οι δύο Αλβανοί έχουν θέσει ως όρο κάτι που βολεύει αφάνταστα και την Αθήνα: να μην υπάρχει ο όρος “μακεδόνας” σε κανένα επίσημο έγγραφο του κράτους και να υπάρχει ο όρος “πολίτης της δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας”.

Ο Ζάεφ συζητά με τους δύο αλλά αποτέλεσμα ακόμη δεν έχει εξασφαλίσει. Η συνεδρίαση της Βουλής είχε προγραμματιστεί για τις 14.00 , αλλά ακόμη υπάρχει καθυστέρηση.

Το θέμα είναι ότι ο Ζάεφ δεν μπορεί να ικανοποιήσει το αίτημα των δύο, γιατί έτσι κινδυνεύει να χάσει τους 8 βουλευτές του  VMRO-DPMN, οι οποίοι ήδη έχουν κάνει μεγάλη υπέρβαση ψηφίζοντας μια φορά ναι στις συνταγματικές αλλαγές.

 

Στην Αθήνα αυτό το “κόλλημα” έχει προκαλέσει εξελίξεις. Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος μιλώντας με δημοσιογράφους επικαλέστηκε τα όσα γίνονται στα Σκόπια για να υποστηρίξει ότι το ραντεβού με τον πρωθυπουργό πάει για αναβολή.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016