Δυναμική είσοδο στο τομέα των υποδομών και διαχείρισης λιμανιών υλοποιεί ο Όμιλος Εταιριών EFA GROUP, ο οποίος εκτός από τη σημαντική διεθνή παρουσία του στον τομέα της αεροδιαστημικής, άμυνας και ασφάλειας , πραγματοποιεί  νέο βήμα συμμετέχοντας μέσω κοινοπραξίας στον διαγωνισμό για την πώληση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης.

Συμμετέχοντας στην κοινοπραξία “INTERNATIONAL PORT INVESTMENTS ALEXANDROUPOLIS” μαζί με την αμερικάνικη επενδυτική εταιρία  BLACK SUMMIT FINANCIAL GROUP, τη διεθνή εταιρία διαχείρισης λιμένων EUROPORTS με έδρα το Βέλγιο, και τον κορυφαίο ελληνικό κατασκευαστικό όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, δημιουργεί νέους δρόμους δραστηριοποίησης και επένδυσης.

Είναι κατανοητό ότι,  μετά τις πρόσφατες εξελίξεις και ανακοινώσεις των εταιριών του Ομίλου EFA GROUP, όπως για παράδειγμα την ανακοίνωση της THEON SENSORS για ίδρυση θυγατρικής στην Αμερική, την επένδυση του Ομίλου σε εταιρία με τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) και Ανάλυσης Δεδομένων Εικόνας (Video Analytics), την επέκτασή του στην παροχή υπηρεσιών Επισκευής, Συντήρησης (MRO services) και Αναβάθμισης ιπτάμενων μέσων, αλλά και  στον τομέα των Μη Επανδρωμένων Συστημάτων (UAS), ο  Όμιλος EFA GROUP δεν περιορίζεται και επιθυμεί να εισέλθει και στον τομέα των στρατηγικών υποδομών και διαχείρισης λιμανιών. Εξάλλου διαθέτει πάνω από 30 χρόνια πείρα στη διαχείριση συμβάσεων και έργων σε βιομηχανικούς τομείς, ενώ έχει εδραιωθεί σε 50 χώρες παγκοσμίως.

Η συμμετοχή του Ομίλου EFA GROUP στην κοινοπραξία “INTERNATIONAL PORT INVESTMENTS ALEXANDROUPOLIS”  αντανακλά μεταξύ άλλων και τη βαρύτητα που δίνει η Αμερική στη στρατηγική γεωπολιτική σημασία του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, όπως άλλωστε διαφαίνεται από τις επανειλημμένες δημόσιες τοποθετήσεις του Τζέφρι Πάιατ, αλλά και, πρόσφατα, του υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο που τάσσονται, εμμέσως, υπέρ αυτής της κοινοπραξίας στη διαγωνιστική διαδικασία του ΤΑΙΠΕΔ. Αυτό από μόνο του προσδίδει στην εν λόγω κοινοπραξία μία επιπρόσθετη οπτική γωνία, που δεν τη συναντάμε στους άλλους 3 υποψηφίους του διαγωνισμού.

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016