ΔΙΣΤΟΜΟ: Το ατιμώρητο εδώ και 75 χρόνια έγκλημα κατά της ανθρωπότητας- Η Χ.Σταμούλη στο Militaire

Το Δίστομο είναι ένας από τους 104 μαρτυρικούς τόπους στην Ελλάδα όπου οι Γερμανοί έκαναν εγκλήματα πολέμου. Η σφαγή της 10ης Ιουνίου 1944 είναι ένα έγκλημα που 75 χρόνια τώρα μένει ατιμώρητο. Γιατί;

Η Χριστίνα Σταμούλη, δικηγόρος, συνεχίζει την δύσκολη αποστολή που ο πατέρας της είχε ξεκινήσει το 1994. Στόχος η έμπρακτη δικαίωση, η οποία όπως εξηγεί στη συνέντευξή της στο Militaire.gr δεν έχει να κάνει με χρήματα,αλλά με τον παιδευτικό ρόλο της καταβολής τους.

Η κυρία Σταμούλη μιλά για όλη την προσπάθεια που γίνεται με αντίπαλο τον χρόνο στον οποίο οι Γερμανοί “ποντάρουν”. Στο χρόνο και στη “βιολογική παραγραφή” του εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας.

Γράφουμε και ξανάγραφουμε για έγκλημα , γιατί δυστυχώς θλιβερές εξαιρέσεις ακόμη και εντός Ελλάδος έχουν κατά καιρούς μιλήσει για “νόμιμα αντίποινα” των γερμανικών δυνάμεων, αποκρύπτοντας ότι αυτό το επιχείρημα των Γερμανών έχει και νομικά καταρριφθεί.

Η Χριστίνα Σταμούλη μιλά στο Militaire.gr για το Δίστομο, 75 χρόνια μετά από το έγκλημα.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016