Σε κοινή τους δήλωση ο  Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας Θοδωρής Δρίτσας
και ο  Αν. Τομεάρχης Γιώργος Τσίπρας, αναφέρονται στην κυβερνητική εξαγγελία,
έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η δήλωση:

«Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ανακοίνωσε ότι θα διατεθεί ποσό 15 εκατομμυρίων ευρώ, ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, προς αναγνώριση της προσφοράς του, ειδικά κατά το πρόσφατο διάστημα.

Χαιρετίζουμε την απόφαση αυτή και περιμένουμε την πραγματοποίησή της.

Όμως, αναρωτιόμαστε εύλογα. Γιατί ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Θεσσαλονίκη δεν είπε τίποτα γι’ αυτό; Ένα διήμερο δεν έκανε καμία αναφορά στο προσωπικό! Δεν το είχε σκεφτεί; Αντίθετα, μήπως η ευαισθησία του αρμόδιου Υπουργού και του Πρωθυπουργού, ενεργοποιήθηκε -μία βδομάδα μετά- με αφορμή την καθαρή εξαγγελία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα, στην ομιλία του και στη Συνέντευξη Τύπου στον ίδιο χώρο; Είναι φανερό ότι αυτό συνέβη. Η Κυβέρνηση άκουσε την Αξιωματική Αντιπολίτευση και έκανε το προφανές. Να στηρίξει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ως όφειλε, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων εξαρτάται κατά προτεραιότητα από το ανθρώπινο δυναμικό, από τις γυναίκες και τους άνδρες όλων των όπλων, ειδικοτήτων και βαθμών, που τις στελεχώνουν. Η Πολιτεία οφείλει σταθερά να ανταποκρίνεται στην ανάγκη στήριξης του προσωπικού και όχι μόνο εκτάκτως. Απαιτείται ένας συνολικός σχεδιασμός επί όλων των ρυθμίσεων (όχι μόνο των οικονομικών),που θα εξασφαλίζουν την επιτέλεση της δύσκολης αποστολής των στελεχών των Ε.Δ., με όρους αξιοπρέπειας».

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016