Δικαστική διερεύνηση για παράβαση καθήκοντος Αρχηγού

Αξιολογείται τελικά η υπ’αριθ: 7832/2019 Δικογραφία και προωθήθηκε από την Εισαγγελία Αθηνών για «τα περαιτέρω», καθώς η μήνυση που κατέθεσε υψηλόβαθμος Αξιωματικός για παράβαση καθήκοντος κατά Αρχηγού Επιτελείου και κατά πολιτικού προσώπου είχε σαν αποτέλεσμα ο Εισαγγελέας Αθηνών, εμπλεκομένου πολίτη στην ουσία, να συμπαρασύρει τον Αρχηγό εκτός Στρατιωτικής Δικαιοσύνης η οποία όταν έχει Ανώτατο Αξιωματικό απέναντί της δημιουργούνται εντυπώσεις σε σκεπτικιστές του οικείου επιστημονικού Κλάδου.
Η υπόθεση φαίνεται να είναι «καραμπινάτη» καθώς ο μηνυτής Αξιωματικός φέρεται να υπέστη δυσμενείς κρίσεις και σχόλια από τον Αρχηγό τα οποία φαίνεται να «απεδέχθη» με προσυπογραφή και πολιτικός του προϊστάμενος, παρά το γεγονός ότι ο σχετικός Νόμος των κρίσεων είναι πέραν του δέοντος ξεκάθαρος και δεν αφήνει περιθώρια «λάθους» δεδομένων των βαθμολογιών με τις οποίες κρίνεται κάποιος.

Παρά λοιπόν τις υφιστάμενες βαθμολογίες στις «Εκθέσεις Ικανότητος» του Αξιωματικού που στοιχειοθετούσαν ευμενή κρίση και προαγωγή, ο Αρχηγός είχε, μάλλον, μία άποψη διαφορετική από αυτή που ορίζει ο Νόμος!! Και εδώ είναι που το Κράτος έρχεται και περιορίζει όποιον νομίζει ότι είναι «πάνω από τους Νόμους», καθώς ο περιορισμός δεν είναι τίποτα άλλο από τα Ελληνικά Δικαστήρια, ενώπιον των οποίων έχει προσφύγει ο μηνυτής Αξιωματικός, γεγονός στο οποίο δεν είμαστε συνηθισμένοι και ίσως γι’ αυτό – σύμφωνα με τεράστια μερίδα Στρατιωτικών – συνεχίζονται «λάθη» στην εφαρμογή των Νόμων από Ναυάρχους / Στρατηγούς / Πτεράρχους και Κλαδάρχες των Β΄Κλάδων.
Για τους γνωρίζοντες, τέτοιες πρακτικές δεν είναι άγνωστες, δηλαδή άλλα να λένε οι Νόμοι και οι Υπουργικές Αποφάσεις και άλλα να πράττουν τα Επιτελεία με μια «α λα κάρτ δικαιοσύνη και μέριμνα». Αυτό συμβαίνει και φαίνεται να έχει θεριέψει τα τελευταία χρόνια επειδή κανείς δεν «τόλμησε» να τα βάλει με το σύστημα σοβαρά, δηλαδή να εμπλέξει την Δικαιοσύνη και να οδηγήσει ενώπιόν της όποιον αγνοεί τους Νόμους και τα ψηφίσματα του Κράτους όπως άλλωστε ορκίζεται ένας Αξιωματικός!
Πρόσφατα, άλλωστε, ενημερωθήκαμε για «άρωμα εκδίκησης» από Β΄Κλάδο Επιτελείου  σε προσωπικό με απίστευτο αντίκτυπο σε οικογένειες με ανήλικα παιδιά αυτή την φορά.
Ας ελπίσουμε, σε πρώτη φάση η Ελληνική Δικαιοσύνη να κάνει το καθήκον της και να μπουν φρένα όπου πρέπει.