Ολοκληρώθηκε η διεθνής έκθεση αμυντικού υλικού International Defence Exhibition and Conference (IDEX) 2019, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Άμπου Ντάμπι από 17 έως και 21 Φεβρουαρίου.

Η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία (ΕΑΒΙ) συμμετείχε με εθνικό περίπτερο, το οποίο διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΓΔΑΕΕ) στο πλαίσιο της πολιτικής εξωστρέφειας που αναπτύσσει το ΥΠΕΘΑ. Στο περίπτερο συμμετείχαν οι εταιρείες ΕΑΒ, ΕΑΣ, Barracuda, EFA Ventures, IDE και ISI Hellas.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελου Αποστολάκη με ομολόγους του άλλων κρατών, με τους οποίους συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και συνεργειών.

Συναντήσεις επίσης πραγματοποιήθηκαν μεταξύ του Γενικού Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ Ανχου ε.α. Κυριάκου Κυριακίδη και Υφυπουργών άλλων κρατών καθώς και στελεχών αντίστοιχων υπηρεσιών, όπου αναλύθηκαν οι δυνατότητες και ο ρόλος της ΕΑΒΙ.

Στην εκθέση συμμετείχαν επίσης, με μεμονωμένα περίπτερα οι Ελληνικές εταιρείες Double Defence Action, EODH SA, Medals GR, Miltech Hellas, Theon Sensors και το ΠΒΚ, στις οποίες παρασχέθηκε υποστήριξη με την παρουσία της ΓΔΑΕΕ όπου αυτή έγινε απαιτητή.
Την 21 Φεβρουαρίου το Ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκε  ο Πρίγκηπας του Αμπου Ντάμπι και διάδοχος των ΗΑΕ, Σέιχης Mohammed  Bin Zayed Al Nahyan και έτυχε ενημέρωσης για την ΕΑΒΙ απο τον Γενικό Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ Αντιναύαρχο (εα) Κυρ. Κυριακίδη
Η όλη συμμετοχή των ελληνικών εταιρειών κρίθηκε ιδιάιτερα επωφελής, απο τις ίδιες, καθόσον πέρα των συμφωνιών που υπεγράφησαν κατα την διάρκεια της έκθεσης, δημιουργήθηκαν προοπτικές περαιτέρω συνεργασιών στο άμεσο μέλλον.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016