Χθες το μεσημέρι εν μέσω καταρρακτώδους βροχής στο χωριό Μάραθος Μαλεβυζίου Ηρακλείου Κρήτης διέρρηξαν το σπίτι της ανάπηρης, άρρωστης μητέρας του Ηρωα Καταδρομέα ΗΛΙΑ ΤΟΥΛΗ πεσόντα στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974 κας Μαρίας Βλατά.
Αφαίρεσαν μεγάλο χρηματικό ποσό βιβλιάρια, φορολογικά στοιχεία, ακόμα και το εκκαθαριστικό της εφορίας αλλά και τοπογραφικά διαγράμματα.
Μέρος αυτών χρημάτων είχαν δώσει απλοί άνθρωποι από την Κύπρο που την είχαν επισκεφθεί τα τελευταία χρόνια για να της εκφράσουν την συμμετοχή τους στον πόνο της για τον χαμό του μοναχογιού της που παρά τον τραυματισμό του ήταν στο αεροπλάνο ΝΟΡΑΤΛΑΣ που έπεσε από φίλια πυρά.  Ένα άλλο μέρος ήταν από την πενιχρή ματωμένη σύνταξή της και ένα άλλο μέρος ήταν χρήματα του αδελφού της και πατέρα μου ανήμερα της ονομαστικής του εορτής που την φροντίζει τα τελευταία 15 χρόνια.
Την υπόθεση διερευνά η Αστυνομία.
Κείμενο:Κ. Πρινάρη
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016